Hozzávalók

10 fő
120 g korpovit keksz
54 g dió
58 g nyírfacukor
70 g vaj
360 g natúr sajtkrém
160 g zsírszegény tejföl (12%-os)
2 db tojás
30 g rizsliszt
1vaníliarúd
1 egész citrom héja
 zöld kardamom mag
  • 60-120 perc
  • Nehéz
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Kardamomos sajttorta

  • kardamomos_sajttorta_ft

Egy csatos tortaforma aljára feszítsünk szilikonos sütőpapírt. Csomagoljuk a formát kétrétegű alufóliába, a sarkánál csavarjuk össze a papírt. Egy tálban gyúrjunk össze zúzott korpovit kekszet, durvára tört diót, 28 g nyírfacukrot és vajat. Az egynemű morzsát végül lapogassuk a tortaforma aljár. Egy másik tálban a natúr sajtkrémet, keverjünk össze a zsírszegény tejföllel, majd keverjük hozzá a 2 db egész tojást. Ezután egy kisebb tálban keverjünk össze 30 g nyírfacukrot a rizsliszttel, végül ezt a keveréket is borítsuk a tálba. Ízesítsük a krémet egy egész cirom reszelt héjával, őrölt zöld kardamom maggal és egy egész vaníliarúd kikapart magjaival. Keverjük el, majd a krémet öntsük a morzsa alap tetejére. A formát helyezzük egy előmelegített tepsibe, amiben 1 cm magasan víz áll. 120 fokon süssük 90 percig.

  • Várkonyi Enikő

    2016. 12. 12., 15:09:05

    Kedves Fitt-Térítők,

    Érdeklődni szeretnék hogy mennyi kardamomot használjak a recepthez, hogy az íze ne legyen nagyon intenzív, de azért kiérződjön a tortából?
    Még soha nem sütöttem ezzel a fűszerrel, úgyhogy minden tanácsot szívesen veszek.
    Előre is nagyon köszönöm.

    Üdv,
    Várkonyi Enikő

Szóljon hozzá