Hozzávalók

2 adag
 A panna cottához:
5 dl tejszín
5 dkg cukor
13 g lapzselatin
 
 A raguhoz:
15 dkg eperpüré
2kápia paprika
10 dkg eper
6 dkg cukor
3gr pektin
 
  • 5-15 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább

Kápia paprikás epres panna cotta

  • kapia_paprikas_epres_panna_cotta

A paprika és az eper nagyon jól kiegészítik egymást. A kápia paprika egy jellegzetes magyar paprika, az íze édeskés. Az egyik olyan zöldség, aminek olyan magas a cukortartalma, hogy szinte már gyümölcsnek mondható és az eperrel rendkívül jól harmonizál. Akár fagylaltban is, de jelen esetben panna cottához használják fel.

Ha csak pritamin paprikánk van otthon, ez a recept azzal is kiválóan működik, sőt, hogyha több időnk van rá, akkor a paprikát meg is grillezhetjük előtte.

A panna cottához felforralunk 5 dl tejszínt 5 dkg cukorral, hozzáadunk 13 gramm vízbe áztatott, majd kicsavart lapzselatint. Elkeverjük, majd kapcsos kis üvegekbe töltjük és hűtőbe tesszük 1 órára.

A kápia paprikás eper raguhoz felmelegítünk 15 dkg eperpürét. Apróra darabolunk 10 dkg epret és 2 kápia paprikát, majd az eperpüréhez adjuk. Belekeverünk 6 dkg cukorral elkevert 3 gramm pektint. Felforraljuk és a kihűlt panna cottára tálaljuk.

Szóljon hozzá