Hozzávalók

2 személyre
1csirkemell filé
10 dkg ananász konzerv
1 db kaliforniai paprika
3 gerezd fokhagyma
1 db 3 centis gyömbér
2 szál újhagyma
 olaj
3 evőkanál szójaszósz
2zacskó barnarizs
7 dkg kesudió
 
1 csomag friss koriander
 étolaj
20 dkg barnarizs megfőzve
  • 15-30 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Fokhagymás brokkolipüré leves, ricottagaluskával

    1 fej brokkolit rózsáira szedünk, a negyedét sós vízben leforrázzuk, majd lehűtjük, a maradékot feldaraboljuk.  1 fej szeletelt vöröshagymát, egy negyed...

    tovább
  • Kolbászos bab

    A 15 dkg füstölt szalonnát csíkokra vágunk, kisütjük, majd a 2 fej, szeletelt vöröshagymát adunk a szalonnához. Ha a hagyma megpirult, hozzáadjuk a 15 dkg...

    tovább
  • Cigányka

    Fél kg disznómájat, 20 dkg szalonnával ledarálunk. Hozzáadunk még 20 dkg darált húst. Összekeverjük 1 tojással, 4 szelet áztatott kenyérrel, fél fej apróra...

    tovább

Kambodzsai csirke

  • kambodzsai_csirke

Kevés olajat felforrósítunk, beleteszünk egy fél, csíkokra vágott csirkemell filét és 3 gerezd fokhagymát. Nagy lángon sűrű kevergetés mellett pirítjuk. Hozzáadunk 10 dkg kockázott ananászt, majd belereszelünk egy darab gyömbért. Hozzáadunk 7 dkg kesudiót, 3 ek szójaszószt, 1 csíkokra vágott kaliforniai paprikát, együtt pirítjuk.  Tálalás előtt hozzáteszünk 20 dkg főtt barnarizst, 2 szál apróra vágott újhagymát és egy csokor vágott koriandert.

  • F Nándor.

    2015. 02. 19., 10:54:10

    Kipróbáltam és mennyei fincsi lett!! Annyit változtattam rajta hogy tettem bele kurkumát, és az ananász levéből öntöttem alá 1 dl-t!!

Szóljon hozzá