Hozzávalók

2 személyre
2 db hízott kacsamell
10 dkg tönkölybúza
1 fej brokkoli
4 gerezd fokhagyma
1 db chili paprika
 pár szál friss kakukkfű
 Worchestershire szósz
 húsalaplé
 
 bors
 olívaolaj
 
  • 5-15 perc
  • Közepes
  • Drága
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Kambodzsai csirke

    Kevés olajat felforrósítunk, beleteszünk egy fél, csíkokra vágott csirkemell filét és 3 gerezd fokhagymát. Nagy lángon sűrű kevergetés mellett pirítjuk....

    tovább
  • Stíriai metélt

    50 dkg túróból 15 dkg liszttel, 3 db tojással, csipet sóval tésztát gyúrunk, majd hasábokra vágva kifőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük. 3 db tojás sárgáját 10...

    tovább
  • Sonkás, zöldborsós tésztatorta

    6 dkg vajat közepes lábosban felolvasztunk, hozzáadunk 5 dkg lisztet és kissé lepirítjuk. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadunk 1 liter tejet, majd sűrűre...

    tovább

Kacsamell tönkölybúzával, brokkolival

  • kacsamell_tonkolybuzaval_brokkolival

10 dkg beáztatott tönkölybúzát sótlan vízben megfőzünk, leszűrjük és még forrón sózzuk, átkeverjük olívaolajjal. A rózsáira szedett brokkolit leforrázzuk, majd hideg vízbe tesszük. A sózott, borsozott, beirdalt kacsamellet bőrével lefelé elkezdjük sütni, oldalanként 2-2 percig. Hozzáadunk néhány szál kakukkfüvet, majd 150- 160 fokos sütőbe tesszük kb. 5-6 percre.  A kacsazsíros serpenyőben a szeletelt fokhagymát a vágott chilivel megpirítjuk és 2 evőkanál worchestershire szószt öntünk hozzá. Kevés húsalaplével felöntjük, majd beletesszük a forrázott brokkolit és átforgatjuk. Tálaláskor a tönkölybúzára tesszük a brokkolit, rászeleteljük a kacsamellet és lelocsoljuk a mártással.

Szóljon hozzá