Hozzávalók

2 személyre
2 db hízott kacsamell
10 dkg tönkölybúza
1 fej brokkoli
4 gerezd fokhagyma
1 db chili paprika
 pár szál friss kakukkfű
 Worchestershire szósz
 húsalaplé
 
 bors
 olívaolaj
 
  • 5-15 perc
  • Közepes
  • Drága
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Cukkini spagetti

    2 cukkínit felcsíkozunk, leforrázzuk, lecsöpögtetjük, lehűtjük. Összeforgatjuk néhány csepp olívaolajjal és fehérborecettel. 2 db, apró kockára vágott...

    tovább
  • Sült libamell édesburgonyapürével

    30 dkg édesburgonyát kockára vágunk, megfőzünk. Egy teáskanál zöldborsot összetörünk, száraz serpenyőben megpirítjuk. Ráteszünk 5 dkg vajat, majd az...

    tovább
  • Főtt sült oldalas

    1 kg darabolt oldalast sós, fokhagymás, babérleveles vízben puhára főzünk.  2 db vöröshagymát vékony szeletekre vágunk, kevés olajban elkezdjük pirítani, majd...

    tovább

Kacsamell tönkölybúzával, brokkolival

  • kacsamell_tonkolybuzaval_brokkolival

10 dkg beáztatott tönkölybúzát sótlan vízben megfőzünk, leszűrjük és még forrón sózzuk, átkeverjük olívaolajjal. A rózsáira szedett brokkolit leforrázzuk, majd hideg vízbe tesszük. A sózott, borsozott, beirdalt kacsamellet bőrével lefelé elkezdjük sütni, oldalanként 2-2 percig. Hozzáadunk néhány szál kakukkfüvet, majd 150- 160 fokos sütőbe tesszük kb. 5-6 percre.  A kacsazsíros serpenyőben a szeletelt fokhagymát a vágott chilivel megpirítjuk és 2 evőkanál worchestershire szószt öntünk hozzá. Kevés húsalaplével felöntjük, majd beletesszük a forrázott brokkolit és átforgatjuk. Tálaláskor a tönkölybúzára tesszük a brokkolit, rászeleteljük a kacsamellet és lelocsoljuk a mártással.

Szóljon hozzá