Hozzávalók

3-4 fő
4 ek olívaolaj
3 egész csirkecomb
3 gerezd fokhagyma
2 tk római kömény
2 ek sűrített paradicsom
1 tk chilipehely
2babérlevél, csipet fahéj, só, bors
2csicseriborsó konzerv
2kápia paprika
1kezeletlen citrom leve és héja
1 csokor petrezselyem
½ l víz
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Angol - Szalonnás pulyka

    A gravy-hoz:2-3 szál sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 fej lilahagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, Zeller, Olívaolaj, 4 dl csirkealaplé, 0,5 – 1 dl vörösbor, 2...

    tovább
  • Bundás hús - Balástya

    A húst egy pici sóval megszórjuk, és lisztben megforgatjuk. Csak kevés sót használjunk, mert már sós levesben főtt a hús.A tojást a tejföllel felverjük,...

    tovább
  • Baconos csirkecomb fokhagymamártással

    A megtisztított combokat befűszerezzük, becsavarjuk a szalonnával, és sütőben megsütjük.Közben a fokhagymát sóval, borssal, zsályával megfőzzük és áttörjük. A...

    tovább

Közel-keleti csirkés csicseriborsó ragu

  • Kozel_keleti_csirkes_csicseriborso_ragu

Egy közepes lábasban felhevítjük az olajat. A csirkecombokat feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk. A lábasban alaposan körbepirítunk minden húsdarabot, majd egy tálra szedjük. Az olajat hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd puhára pároljuk rajta a finomra vágott hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a római köményt, a babérlevelet és a sűrített paradicsomot és tovább pirítjuk, amíg a paradicsompüré megbarnul (de nem ég meg). Közben megszórjuk kevés fahéjjal és ízlés szerint chilipehellyel is. Visszatesszük a húst is a lábasba és felöntjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk és fedő alatt 20-25 percig pároljuk, amíg a hús teljesen megpuhul. A húst ismét kiszedjük, a csicseriborsót a lábasba tesszük és 5 percig magas lángon főzzük. 
Közben a húst lefejtjük a csontokról és a lábasba tesszük a feldarabolt kápia paprikával együtt. Éppen csak addig főzzük, amíg a paprika összeesik, közben citromlével és sóval ízesítjük. Tálalás előtt megszórjuk aprított petrezselyemmel.

Szóljon hozzá