Hozzávalók

4 fő
0,3 kg sárgaborsó
3 db vöröshagyma
1 ek római kömény (egész)
1 ek mustármag egész
 
2 db friss chili
1 kk kurkuma
2cs korianderzöld
0,2 l olívaolaj
1 l zöldség alaplé
0,4 l kókusztej
 
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Andalúz fokhagymaleves

    A bagett szeleteket felkockázzuk és lelocsoljuk az 1 dl vízben elkevert 4 ek borecettel és fél órát állni hagyjuk. Ezután hozzáadjuk a pépesített fokhagymát,...

    tovább
  • Gazpacho

    A szikkadt kenyeret 1 ek. borecettel meglocsoljuk és állni hagyjuk. Az uborkát és a paradicsomot meghámozzuk, a hagymával és a paprikával együtt feldaraboljuk....

    tovább

Korianderes sárgaborsóleves

  • Korianderes_sargaborsoleves

A vöröshagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a sárgaborsót, felöntjük zöldség alaplével. Ízesítjük sóval, friss chilivel, korianderzölddel, pirított majd összetört római köménnyel és mustármaggal. Kókusztejjel készre főzzük, őrölt kurkumát adunk hozzá, és turmixolás után friss korianderrel tálaljuk.

Szóljon hozzá