Hozzávalók

3-4 fő
4 szál zsenge póréhagyma
 víz
1/2 csomag vaj
2 gerezd fokhagyma
4ág kakukkfű
1 evőkanál cukor
 A vinaigrette-hez:
3 evőkanál rizsecet
9 evőkanál repceolaj
 porcukor
 
 bors
1 evőkanál olvasztott vaj
 A hollandi mártáshoz:
3tojás sárgája
13 evőkanál langyos olvasztott vaj
1citrom
9 evőkanál rizsecet
 
 bors
 zsemlemorzsa
 kalácsmorzsa
1/2 evőkanál aprított koriander zöldje
1 csipet cayenne bors
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Alacsony

Hasonló receptek

Konfitált póréhagyma hollandi mártással

  • Konfitalt_porehagyma_hollandi_martas

A póréhagymákat tegyük egy sütőtálba. Megszórjuk sóval, borssal és cukorral. Hozzáadjuk a vajat, fokhagymát és kakukkfüvet. 3/4-ig felöntjük vízzel és alufóliával lefedve kb. 30 perc alatt puhára sütjük 180 fokon.
Közben az ecetből sóval, borssal, cukorral és olajjal vinaigrette-t keverünk.
Vízfürdőben a tojások sárgáját fehéredésig keverjük ecettel, sóval és borssal. Lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük az olvasztott vajat. Hozzáadjuk a citromlevet. 
A megsütött póréhagymákat adagokra osztjuk és megforgatjuk a vinaigrette-ben. 
Végül leöntjük a hollandi márátssal, és megszórjuk pirított zsemlemorzsával.

Szóljon hozzá