Hozzávalók

3-4 fő
1alma
100 gramm lágy kecskesajt
1 evőkanál aprított mogyoró
1 evőkanál méz
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál aprított snidling
 só és bors
  • 15-30 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Édes töltött sütőtök - Karácsony I. menü

    A sütőt 175 fokon előmelegítjük. A sütőtököt „megskalpoljuk”, a tetejét félretesszük. A tököt egy evőkanál segítségével kimagozzuk. A tojásokat összekeverjük a...

    tovább
  • Sült alma dióval és mazsolával

    A sütőt előmelegítjük 180°C fokra. Az almákat kimagozzuk, és középen bevágjuk.A vajat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a fahéjat, a rumot, a mazsolát, mézet,...

    tovább
  • Fahéjas tejbe zabpehely

    A tejet felforraljuk, beleöntjük a zabpelyhet. Addig főzzük, míg a zabpehely meg nem puhul, és be nem sűríti a tejet. Ízesítjük vaníliás-, illetve...

    tovább

Kecskesajt sült almán

  • Kecskesajt_sult_alma

A sütőt 180 fokra melegítjük.
Az alma magházát eltávolítjuk és vastagabb szeletekre vágjuk.
Az almaszeleteket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és meglocsoljuk olajjal.
Grillező funkción 5 percig sütjük.
A kecskesajtot a forró almára tesszük,  és megszórjuk aprított mogyoróval.
Ismét a sütőbe tesszük és 2 percig sütjük grill funkción.
Végül meglocsoljuk mézzel és megszórjuk aprított snidlinggel. 
Azonnal tálaljuk.

Szóljon hozzá