Hozzávalók

3-4 fő
30 dkg szikkadt kalács
4tojás
3 dl tej
2 dl tejszín
1vaníliarúd
6púpozott ek cukor (vagy ízlés szerint)
30 dkg kimagozott, félbevágott szilva
2 ek sűrű szilvalekvár
3 dkg vaj
3 ek barnacukor
1 tk őrölt fahéj
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Kalácspuding

  • Kalacspuding

A tejszínt, tejet, kissé felvert tojásokat, a cukrot és a vaníliarúd kikapart magját összekeverjük egy tálban.
A kalácsot nagyobb falatny darabokra végjuk és leöntjük a tojásos masszával. Összekeverjük s állni hagyjuk, hogy megszívja magát. 
Egy hőálló tálat kivajazunk és beleöntjük a kalácsos masszát. Rákanalazzuk a szilvalekvárt, majd a tetejére rendezzük a kimagozott szilvákat. Az egészet megszórjuk fahéjjal elkevert barna nádcukorral, majd180 fokon kb. 35 percig sütjük, amíg kissé felpuffad és aranyszínűre sül.

Szóljon hozzá