Hozzávalók

3-4 fő
0.5 kg pecsenyekacsamáj
 kacsazsír
2 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
 
 bors
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Angol - Szalonnás pulyka

    A gravy-hoz:2-3 szál sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 fej lilahagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, Zeller, Olívaolaj, 4 dl csirkealaplé, 0,5 – 1 dl vörösbor, 2...

    tovább
  • Bundás hús - Balástya

    A húst egy pici sóval megszórjuk, és lisztben megforgatjuk. Csak kevés sót használjunk, mert már sós levesben főtt a hús.A tojást a tejföllel felverjük,...

    tovább
  • Baconos csirkecomb fokhagymamártással

    A megtisztított combokat befűszerezzük, becsavarjuk a szalonnával, és sütőben megsütjük.Közben a fokhagymát sóval, borssal, zsályával megfőzzük és áttörjük. A...

    tovább

Kacsamáj zsírjában sütve

  • Kacsamaj_zsirjaban_sutve

Egy lábasban kacsazsírt olvasztunk, majd vékonyra szeletelt vöröshagymát és zúzott fokhagymát teszünk bele. A májat óvatosan engedjuk bele a meleg zsírba, majd közepes hőmérsékleten főzzük. Fontos hogy ne pirítsuk, hanem lassan főzzük! Ha egy hústűvel megszúrjuk, és már nem távozik belőle vöröses lé, kész is van! Amíg meleg, óvatosan öntsük át egy befőttesüvegbe, hűtsük le, és már ehetjük is.

Szóljon hozzá