Hozzávalók

3-4 fő
2nagyobb, 60-70 dkg cukkini
2 dl görög joghurt
2 szál sárgarépa
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 liter húsleves
½citrom
 kakukkfű
 babérlevél
 vaj
 olívaolaj
 só, bors
 peszto ízlés szerint

Hasonló receptek

  • Mentás jegestea, gyömbérrel

    A friss, alaposan megmosott gyömbért zöldséghámozóval megpucoljuk, vékony szeleteket csípünk le róla és belehalmozzuk egy nagyobb kancsóba. Ráöntjük a forró...

    tovább
  • Főtt kukorica fűszeres vajjal

    A készre főzött kukoricákra vajat teszek, megvárom, míg ráolvad. Ezt követően megszórom a speciális fűszerkeverékkel, mely cayenne-i és zöldborsot, illetve...

    tovább
  • Mentás sárgabarack smoothie

    A sárgabarackokat kimagozzuk, majd bedobjuk a turmixba. Ízlés szerint adjuk hozzá a narancslét, a mentát, a barnacukrot, a vizet és a citromfű leveleket.

    tovább

Joghurtos cukkinikrémleves pesztoval

  • joghurtos_cukkinikremleves_pesztoval

Miután a zöldségeket felaprítottam, a  vaj-olaj keverékén megfuttatjuk a vöröshagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a felkockázott répát és cukkinit, 2 babérlevelet és a kakukkfüvet. Felengedjük a húsleves alaplével, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt puhára pároljuk a zöldségeket. A kész alapot beleöntjük a turmixgépbe, de előtte kivesszük a babérlevelet és a kakukkfüvet. Miközben turmixoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és adjuk hozzá a görög joghurtot. Ha szeretjük a pikánsabb ízeket, kevés citromlét is adhatunk a krémleveshez. Később a tányérba teszünk egy kevés pesztót és arra merjük a levest.

Szóljon hozzá