Hozzávalók

2 fő
1 db kicsi padlizsán
1 db kicsi cukkíni
½póréhagyma
½vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
25 dkg köles
15 dkg juhtúró
2 dl tejföl
 
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Bombay aloo

    Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat. Ezután dobjuk bele a mustármagot, a római köményt és a felaprított chilipaprikát, és pár percig kevergetve süssük...

    tovább
  • Brokkoli beurre blanc-nal

    A brokkoli rózsákat sós vízben félre rakjuk pötyögni, a korszerűbbek párolóban is puhíthatják. Egy másik edénybe jó minőségű fehérbort öntünk, tárkonyt,...

    tovább
  • Brokkolis kosarak póréhagymával

    A tésztához: 18 dkg finomliszt, 7,5 dkg vaj, 1 db tojás, csipetnyi sóA tésztához valókat egy kevés vízzel összegyúrjuk, a kapott masszát egy órán át hűtőben...

    tovább

Juhtúrós zöldséges köles

  • Juhturos_zoldseges_koles_RD

A zöldségeket feldaraboljuk, egy tk. olívaolajon fél keményre pároljuk, majd a gondosan átmosott kölest ráöntjük. Annyi vízzel felöntjük, hogy épp elfedje. Csipetnyi sóval, fehérborssal fűszerezzük. Ízlés szerint adhatunk hozzá egy kevés oregánót vagy kakukkfüvet. Nagyon kis lángon, fedő alatt addig főzzük, amíg a köles megpuhul (kb. 20 perc). Egyszer-egyszer nem árt megkevergetni. Utána néhány percig még fedő alatt állni hagyjuk. Tányérra tesszük, rámorzsoljuk a juhtúrót és ízlés szerinti tejföllel összekeverjük.

  • marchesa

    2011. 06. 14., 13:33:03

    Megcsináltam és isteni lett, a juhtúró szuper ízletessé tette. Köszönöm a receptet.

Szóljon hozzá