Hozzávalók

3-4 fő
2pár virsli
4 db ciabatta
½kisméretű lilakáposzta
1teáskanál őrölt római kömény
1 evőkanál olívaolaj
 só, bors
2 evőkanál natúr szezámmagkrém (tahini)
2 evőkanál víz
1 evőkanál limelé
2 evőkanál natúr joghurt
1teáskanál pirított szezámmag

Hasonló receptek

  • Narancsos limonádé passiógyümölccsel

    Elkészítjük a cukorszirupot a vízből és a cukorból. A gyümölcsöket apró darabokra vágjuk és egy kancsóba rakjuk, kevés mentalevelet is dobunk bele, majd...

    tovább
  • Grillezett tintahal chilis sóval

    A kis darabokra vágott nektarinból, rukkolából, póréhagymából kevés olívaolajjal salátát készítünk. Közben a -már előkészített- tintahalat karikákra vágjuk,...

    tovább
  • Vietnámi szendvics

    A vékonyra vágott sertésszűz csíkokat olívaolajon kezdjük sütni, majd hozzáadtuk a julienre vágott répa szeleteket. Miután összepirítottuk a két fő hozzávalót,...

    tovább

Hot dog lilakáposzta-salátával, szezámmagkrémmel

  • hot_dog_lilakaposzta_salataval_szezammagkremmel

A natúr joghurtba belekeverem az olívaolajat, a szezámmagkrémet, kevés vizet, a lime levét, sózom, borsozom. A cibattákat felvágom a hotdoghoz, alaposan megkenem a krémmel. Közben a lilakáposztát csíkokra vágom, a római köménnyel és kevés olívával ízesítem. A kenyérbe teszek belőle keveset, majd belerakok egy darab virslit. Újabb adag káposztát teszek rá, majd a textúra kedvéért még megszórom pirított szezámmaggal.

Szóljon hozzá