Hozzávalók

3-4 fő
2pár virsli
4 db ciabatta
½kisméretű lilakáposzta
1teáskanál őrölt római kömény
1 evőkanál olívaolaj
 só, bors
2 evőkanál natúr szezámmagkrém (tahini)
2 evőkanál víz
1 evőkanál limelé
2 evőkanál natúr joghurt
1teáskanál pirított szezámmag

Hasonló receptek

  • Zsálya szörp

    Felforralunk fél liter vizet, és a zsályaleveleket leforrázzuk, állni hagyjuk 10-15 percig. Ezt követően leszűrjük és kinyomkodjuk belőle az összes illat és...

    tovább
  • Vietnámi szendvics

    A vékonyra vágott sertésszűz csíkokat olívaolajon kezdjük sütni, majd hozzáadtuk a julienre vágott répa szeleteket. Miután összepirítottuk a két fő hozzávalót,...

    tovább
  • Füstölt pisztrángsaláta snidlinges sajtkrémmel

    A salátához hozzáadunk olívaolajat, és egy kis citromlevet. A medvehagymát, vagy póréhagymát apró szeletekre vágjuk. A sajtkrémhez keverjük a hozzávalókat,...

    tovább

Hot dog lilakáposzta-salátával, szezámmagkrémmel

  • hot_dog_lilakaposzta_salataval_szezammagkremmel

A natúr joghurtba belekeverem az olívaolajat, a szezámmagkrémet, kevés vizet, a lime levét, sózom, borsozom. A cibattákat felvágom a hotdoghoz, alaposan megkenem a krémmel. Közben a lilakáposztát csíkokra vágom, a római köménnyel és kevés olívával ízesítem. A kenyérbe teszek belőle keveset, majd belerakok egy darab virslit. Újabb adag káposztát teszek rá, majd a textúra kedvéért még megszórom pirított szezámmaggal.

Szóljon hozzá