Hozzávalók

3-4 fő
2pár virsli
4 db ciabatta
½kisméretű lilakáposzta
1teáskanál őrölt római kömény
1 evőkanál olívaolaj
 só, bors
2 evőkanál natúr szezámmagkrém (tahini)
2 evőkanál víz
1 evőkanál limelé
2 evőkanál natúr joghurt
1teáskanál pirított szezámmag

Hasonló receptek

  • Fokhagymás sült kenyér szardellával

    A vékonyra szelt kenyerekre olívaolajat csurgatunk, majd kicsit meggrillezzük, ezt követően megkenjük majonézzel, ajvárral, kevés szardella filét teszünk a...

    tovább
  • Nyári körtesaláta

    A gyümölcsöket ízléses darabokra aprítom. Közben a citromlé, balzsamecet, olívaolaj hármas segítségével emulziót készítek. Ezt még sózom, borsozom, esetleg...

    tovább
  • Zsálya szörp

    Felforralunk fél liter vizet, és a zsályaleveleket leforrázzuk, állni hagyjuk 10-15 percig. Ezt követően leszűrjük és kinyomkodjuk belőle az összes illat és...

    tovább

Hot dog lilakáposzta-salátával, szezámmagkrémmel

  • hot_dog_lilakaposzta_salataval_szezammagkremmel

A natúr joghurtba belekeverem az olívaolajat, a szezámmagkrémet, kevés vizet, a lime levét, sózom, borsozom. A cibattákat felvágom a hotdoghoz, alaposan megkenem a krémmel. Közben a lilakáposztát csíkokra vágom, a római köménnyel és kevés olívával ízesítem. A kenyérbe teszek belőle keveset, majd belerakok egy darab virslit. Újabb adag káposztát teszek rá, majd a textúra kedvéért még megszórom pirított szezámmaggal.

Szóljon hozzá