Hozzávalók

3-4 fő
1/2 kg füstölt zsírszalonna
4 fej vöröshagyma
5-6teáskanál fűszerpaprika
1 kg paradicsom
1 kg kápia paprika
5 gerezd fokhagyma
 só, bors
60 dkg csuszatészta
fél kg túró
80 dkg tejföl
1,5 kg harcsafilé
 kapor
 tejföl a tálaláshoz
  • 60-120 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Avokádós pisztrángfilé

    A halakat kifilézzük, a filéket besózzuk és 70-80 fokos sütőben 10 perc alatt bő olajban megsütjük. Tejszínhabot verünk, majonézt, egy citromcikk levét, egy...

    tovább
  • Citromos sült tintahal

    Jól megmossuk a tintahalakat, és karikákra szeleteljük.  Sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk Egy lábosban felmelegítjük a napraforgó olajat, és beledobjuk...

    tovább
  • Blini vörös kaviárral

    Az élesztőt egy csipetnyi cukorral kevés tejben felfuttatjuk. A lisztet összedolgozzuk a tojásokkal, a tejjel, olvasztott vajjal, kevés sóval, valamint a...

    tovább

Harcsapaprikás túrós csuszával

  • harcsapaprikas_turos_csuszaval

Fél kg füstölt zsírszalonnát felvágunk, kiolvasztjuk a zsírját, a pörcöt félretesszük. A kiolvadt zsír felén 4 fej szeletelt vöröshagymát dinsztelünk, 5-6 púpozott teáskanál fűszerpaprikával, kis vízzel pörkölt alapot készítünk. Hozzáadunk 1-1 kg szeletelt paradicsomot és kápia paprikát, 5 gerezd fokhagymát szeletelve, sózzuk, borsozzuk, kb 30 percig főzzük.Közben sós vízben megfőzünk 60 dkg csuszatésztát, majd leszűrjük. Közben egy tálban összekeverünk fél kiló túrót ugyanennyi tejföllel, majd a tésztához adjuk, tepsibe tesszük és 200 fokos sütőbe tesszük 15 percre, ekkor megszórjuk a szalonnapörccel, és visszatesszük még 5 percre. A lecsós mártáshoz 30 dkg tejfölt adunk, összeturmixoljuk és leszűrjük. 1,5 kg szeletelt harcsafilét a maradék szalonnazsíron megpirítunk. Kaporral és tejföllel díszítve tálaljuk.

Szóljon hozzá