Hozzávalók

4 személyre
5 dkg füstölt csemege szalonna
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
fél db zellergumó
fél db zöldpaprika
fél db paradicsom
2-3 db burgonya
1 db tojás
 liszt
 fűszerpaprika
 őrölt kömény
 
 bors
 
  • 15-30 perc
  • Közepes
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Házi tagliatelle

    40 dkg lisztből, 2 db egész tojásból és 3 db tojás sárgájából egy csipet sóból vizezett kézzel tésztát  gyúrunk. 1-2 óra pihentetés után kinyújtjuk, formára...

    tovább
  • Szárnyasmáj pástétom paradicsommártással

    Egy lábosban fél dl olívaolajon megfuttatunk néhány gerezd fokhagymát, a héjával együtt, mellé teszünk egy kis fej apróra vágott vöröshagymát.  tovább

  • Csicseriborsó saláta

    1 narancs héját levágjuk, majd kivágunk belőle néhány gerezdet, a maradék levét egy tálba facsarjuk. Hozzáadunk 1 ek mézet, kevés citromlevet, őrölt fahéjat,...

    tovább

Hamis gulyásleves

  • hamis_gulyasleves

5 dkg, apró kockára vágott szalonnát zsírjára pirítunk, majd 1 fej, finomra vágott vöröshagymát pirítunk hozzá. Megszórjuk fűszerpaprikával és felöntjük vízzel. Sózzuk, beleteszünk fél zöldpaprikát, fél paradicsomot 3-4 gerezd, zúzott fokhagymát. Fűszerezzük őrölt köménnyel, és borssal. Ezt a pörköltalapot 2-3-szor zsírjára pirítjuk, majd beletesszük a kockára vágott gyökérzöldségeket. Mikor ezek félig megfőttek, hozzáadunk 2-3 db felkockázott burgonyát, majd készre főzzük. 1 tojásból és 2 ek lisztből, kis vízzel galuskát szaggatunk a levesbe.

Szóljon hozzá