Hozzávalók

4 személyre
5 dkg füstölt csemege szalonna
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
fél db zellergumó
fél db zöldpaprika
fél db paradicsom
2-3 db burgonya
1 db tojás
 liszt
 fűszerpaprika
 őrölt kömény
 
 bors
 
  • 15-30 perc
  • Közepes
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Bajor húsgombócok

    Egy vízbe áztatott zsemlét összedolgozunk 30-30 dkg darált marha és sertés hússal, majd hozzáadunk egy tojást, sózzuk, borssal, reszelt szerecsendióval...

    tovább
  • Darált sertéshússal töltött tök

    A tököt kacsnál megvágjuk, majd a belsejét eltávolítjuk. A töltelékhez 25 dkg darált sertéshúst összekeverünk 2 db tojással, 1 csomag apróra vágott kaporral és...

    tovább
  • Csáky rostélyos

    Két szelet, kisujjnyi vastagságú hátszín szeletet klopfolunk, sózzuk, borsozzuk. 5 dkg szalonnát lepirítunk, hozzátesszük az egy fej apróra vágott hagymát, az...

    tovább

Hamis gulyásleves

  • hamis_gulyasleves

5 dkg, apró kockára vágott szalonnát zsírjára pirítunk, majd 1 fej, finomra vágott vöröshagymát pirítunk hozzá. Megszórjuk fűszerpaprikával és felöntjük vízzel. Sózzuk, beleteszünk fél zöldpaprikát, fél paradicsomot 3-4 gerezd, zúzott fokhagymát. Fűszerezzük őrölt köménnyel, és borssal. Ezt a pörköltalapot 2-3-szor zsírjára pirítjuk, majd beletesszük a kockára vágott gyökérzöldségeket. Mikor ezek félig megfőttek, hozzáadunk 2-3 db felkockázott burgonyát, majd készre főzzük. 1 tojásból és 2 ek lisztből, kis vízzel galuskát szaggatunk a levesbe.

Szóljon hozzá