Hozzávalók

4 személyre
5 dkg füstölt csemege szalonna
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
fél db zellergumó
fél db zöldpaprika
fél db paradicsom
2-3 db burgonya
1 db tojás
 liszt
 fűszerpaprika
 őrölt kömény
 
 bors
 
  • 15-30 perc
  • Közepes
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Cukkini spagetti

    2 cukkínit felcsíkozunk, leforrázzuk, lecsöpögtetjük, lehűtjük. Összeforgatjuk néhány csepp olívaolajjal és fehérborecettel. 2 db, apró kockára vágott...

    tovább
  • Sváby András halászléje

    Egy 2-3 kilós pontyot lefilézünk, a fejet, a farkat, egy kiló apróhallal és 1 kg, karikára vágott hagymával együtt a legnagyobb lángon elkezdjük főzni. Közben...

    tovább
  • Lakodalmas húsgombóc

    Fél kiló tyúkhúst megfőzünk, majd a megfőtt húst ledaráljuk, összekeverjük 1 tojással, 1 bögre főtt rizzsel, petrezselyemmel, 1 fej apróra vágott hagymával....

    tovább

Hamis gulyásleves

  • hamis_gulyasleves

5 dkg, apró kockára vágott szalonnát zsírjára pirítunk, majd 1 fej, finomra vágott vöröshagymát pirítunk hozzá. Megszórjuk fűszerpaprikával és felöntjük vízzel. Sózzuk, beleteszünk fél zöldpaprikát, fél paradicsomot 3-4 gerezd, zúzott fokhagymát. Fűszerezzük őrölt köménnyel, és borssal. Ezt a pörköltalapot 2-3-szor zsírjára pirítjuk, majd beletesszük a kockára vágott gyökérzöldségeket. Mikor ezek félig megfőttek, hozzáadunk 2-3 db felkockázott burgonyát, majd készre főzzük. 1 tojásból és 2 ek lisztből, kis vízzel galuskát szaggatunk a levesbe.

Szóljon hozzá