Hozzávalók

2 személyre
5 dkg vaj
2 ek olívaolaj
2 fej vöröshagyma
1 db édeskömény
4-5 szál kakukkfű
1 dl fehérbor
1 liter húsalaplé
 
 bors
 kristálycukor
 balzsamecet
4 szelet bagett
10 dkg gruyére sajt
 
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Focaccia paradicsomkrémmel

    2 dkg élesztőt kevés cukorral fél dl tejben felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a fél kiló liszttel, 2, 5 dl vízzel, kevés olívaolajjal. A tésztát sózzuk, és...

    tovább
  • Sonkás, zöldborsós tésztatorta

    6 dkg vajat közepes lábosban felolvasztunk, hozzáadunk 5 dkg lisztet és kissé lepirítjuk. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadunk 1 liter tejet, majd sűrűre...

    tovább
  • Kacsamell tönkölybúzával, brokkolival

    10 dkg beáztatott tönkölybúzát sótlan vízben megfőzünk, leszűrjük és még forrón sózzuk, átkeverjük olívaolajjal. A rózsáira szedett brokkolit leforrázzuk, majd...

    tovább

Hagymaleves édesköménnyel és a balzsamecettel

  • hagymaleves_edeskomennyel_balzsamecettel

5 dkg olvasztott vaj és 2 evőkanál olívaolaj keverékén kissé megpirítunk 2 fej szeletelt vöröshagymát és 1 édesköményt. Sózzuk, borsozzuk, kevés kristálycukrot adunk hozzá. Fűszerezzük a kakukkfűvel, felengedjük húsalaplével és kevés vízzel. 20 perc alatt puhára főzzük, Tálaláskor reszelt sajttal pirított baguettet teszünk a tányérba és rámerjük a forró levest. A végén kevés balzsamecettel ízesítjük.

Szóljon hozzá