Hozzávalók

2 személyre
5 dkg vaj
2 ek olívaolaj
2 fej vöröshagyma
1 db édeskömény
4-5 szál kakukkfű
1 dl fehérbor
1 liter húsalaplé
 
 bors
 kristálycukor
 balzsamecet
4 szelet bagett
10 dkg gruyére sajt
 
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Egészben sült pulyka

    Egy nagy fazekat töltsük fel 2/3-á ig hideg vízzel. 2 fej vöröshagymát, egy darab gyömbért, egy narancsot daraboljuk bele, nyomjuk bele a levét. Szórjuk bele...

    tovább
  • Házi tagliatelle

    40 dkg lisztből, 2 db egész tojásból és 3 db tojás sárgájából egy csipet sóból vizezett kézzel tésztát  gyúrunk. 1-2 óra pihentetés után kinyújtjuk, formára...

    tovább
  • Tányérhús tormás almamártással

    Egy fél kilós marhafartőt sóval, borssal, zöldségekkel puhára főzünk.  Az almamártáshoz egy tojássárgáját elkverünk kevés...

    tovább

Hagymaleves édesköménnyel és a balzsamecettel

  • hagymaleves_edeskomennyel_balzsamecettel

5 dkg olvasztott vaj és 2 evőkanál olívaolaj keverékén kissé megpirítunk 2 fej szeletelt vöröshagymát és 1 édesköményt. Sózzuk, borsozzuk, kevés kristálycukrot adunk hozzá. Fűszerezzük a kakukkfűvel, felengedjük húsalaplével és kevés vízzel. 20 perc alatt puhára főzzük, Tálaláskor reszelt sajttal pirított baguettet teszünk a tányérba és rámerjük a forró levest. A végén kevés balzsamecettel ízesítjük.

Szóljon hozzá