Hozzávalók

3-4 fő
10 dkg darált sertés hús
1 db főtt sárgarépa
1 db főtt petrezselyemgyökér
1/4 db főtt kelkáposzta
40 dkg liszt
1 dl tej
1,5 dl víz
2,5 dkg élesztő
5 dkg olvasztott vaj
1 fej vöröshagyma
0,5 liter olaj
2 dl tejföl
2 dl joghurt
2 gerezd fokhagyma
2 csomag petrezselyem
1 evőkanál mustár
 
 őrölt bors
 őrölt szerecsendió
  • 60-120 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Krumplis kifli

    Futtassunk meg 5 dkg élesztőt egy dl langyos cukros tejben. Közben a forró krumplit krumplinyomóval törjük át, szórjunk rá fél...

    tovább
  • Fonott kalács

    Az élesztőt kevés cukorral eldörzsöljük, majd 0,5 dl langyos tejjel 5 percig kelesztjük. Ezután a liszttel, a cukorral, a langyos tejjel, a vajjal, a...

    tovább

Húsos, zöldséges, töltött tészta (pirog)

  • Husos_zoldseges_toltott_teszta

Az élesztőt langyos tejben, kevés cukorral felfuttatjuk, majd vízzel, az olvasztott vajjal, csipet sóval és a liszttel egy rugalmas tésztát gyúrunk. Kelesztjük. A darált húst finomra vágott vöröshagymán lepirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra darabolt, főtt zöldségeket. Sózzuk, majd borssal, szerecsendióval és mustárral fűszerezzük. Alaposan megpároljuk és félretesszük hűlni. A tésztát kinyújtjuk és korongokat vágunk belőle. Rátesszük a tölteléket, félbehajtjuk és a széleit alaposan összenyomkodjuk. Vagy 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt egy tojással megkenve pirosra sütjük, vagy felforrósított olajban 5-10 perc alatt kisütjük. A tejfölt összekeverjük a joghurttal, sózzuk és zúzott fokhagymával, valamint finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük.

Szóljon hozzá