Hozzávalók

3-4 fő
50 dkg puhább marha színhús (hátszín)
40 dkg vajas/leveles tészta
2 fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
0,5 dl olaj
15 dkg sűrített paradicsom
1 db citrom
1,5 dl szójaszósz
3 dl húsalaplé
1 db tojás
 szárított oregánó
 
 őrölt bors
 kristálycukor
 őrölt szerecsendió
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

Húsos pite

  • Husos_pite

Az apró kockára vágott húst forró olajban alaposan megpirítjuk, hozzáadjuk a darabolt vöröshagymát, fokhagymát. Sózzuk, fűszerezzük szerecsendióval, oregánóval, borssal.
Felöntjük kevés szójaszósszal, illetve vízzel és szaftos, puhára főzzük. Félretesszük és hagyjuk kihűlni.
A paradicsommártáshoz kevés olajban cukrot karamellizálunk, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, némi szójaszószt, zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, alaplével felengedjük és citromlével ízesítjük.
Sűrűre forraljuk. A vajas tésztából korongokat vágunk, amit olajozott szufléformába teszünk, elosztjuk benne a marharagut és a tetejüket is lefedjük tésztával.
Tojással megkenjük és 160 fokos sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.


Szóljon hozzá