Hozzávalók

3-4 fő
40 dkg hízott kacsamáj
1 dl olaj
15 dkg köles
10 dkg csiperke gomba
10 dkg erdei gomba keverék (lehet fagyasztott is)
1 fej vöröshagyma
1 csomag friss petrezselyem
5 dkg vaj
1 gerezd fokhagyma
0,5 liter húsalaplé
 
 őrölt bors
  • 60-120 perc
  • Közepes
  • Drága
  • Magas

Hasonló receptek

  • Bundás hús - Balástya

    A húst egy pici sóval megszórjuk, és lisztben megforgatjuk. Csak kevés sót használjunk, mert már sós levesben főtt a hús.A tojást a tejföllel felverjük,...

    tovább
  • Baconos csirkecomb fokhagymamártással

    A megtisztított combokat befűszerezzük, becsavarjuk a szalonnával, és sütőben megsütjük.Közben a fokhagymát sóval, borssal, zsályával megfőzzük és áttörjük. A...

    tovább
  • Angol - Szalonnás pulyka

    A gravy-hoz:2-3 szál sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 fej lilahagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, Zeller, Olívaolaj, 4 dl csirkealaplé, 0,5 – 1 dl vörösbor, 2...

    tovább

Hízott kacsamáj kölessel

  • Hizott_kacsamaj_kolessel

A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban megpirítjuk, rátesszük a kölest, sózzuk és borssal, valamint zúzott fokhagymával fűszerezzük. Hozzáadjuk a darabolt erdei gomba keveréket. Alaplével felöntjük és folyamatos keverés mellett elforraljuk róla a levet. Ekkor adjuk hozzá a darabolt csiperke gombát. Felöntjük kb. kétszeres mennyiségű forró alaplével és fedő alatt 15-20 perc alatt puhára pároljuk. Miután a köles megpuhult, belekeverünk egy csomag friss vágott petrezselymet és a vajat. A szeletelt májat ízesítjük, majd kevés olajban hirtelen pirosra sütjük. Tálaláskor a köles tetejére helyezzük a májat.

  • Standovár Róbert

    2016. 11. 12., 17:24:08

    Hát, elkészült, és isteni lett, úgyhogy megtartjuk a család felhozatalának listáján; mindenkinek szeretettel ajánlom! Köszönöm, druszám!

  • Standovár Róbert

    2016. 11. 12., 12:27:09

    Annyira megtetszett az adást látva, hogy már aznap elhatároztam, hogy meglepem vele a feleségemet. Hamarosan nekilátok, nem kis izgalommal. Meglátjuk, mi lesz, Robi, légyszíves drukkolj nekem! Nos, hajrá........!

Szóljon hozzá