Hozzávalók

3-4 fő
1kisebb fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
3/4 liter csirke alaplé (vagy zöldség alaplé)
400 gramm borsó
100 ml tejszín
 Só és bors
 Zöldfűszerek (menta, petrezselyem, zsázsa)
4 db tojás
100 gramm sonka egészben
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Spárgakrémleves

    A spárgákat egy kisebb fazékban enyhén cukros zöldségalaplében megfőzzük, majd a fejüket levágjuk. Félretesszük. A szeletelt vöröshagymát és a burgonyát vaj és...

    tovább
  • Sütőtök krémleves

    A nagy darabokra vágott sütőtököt forró sütőben megsütjük. A szeletelt burgonyát és vöröshagymát kevés olívaolaj és vaj keverékén megpirítjuk, hozzáadjuk a...

    tovább
  • Paradicsom krémleves paprikával és habart tojással

    Kevés olajban a szeletelt vöröshagymát és a darabolt paprikákat megpirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét és a forrázott, hámozott paradicsomokat. Sózzuk,...

    tovább

Hideg borsóleves

  • Hideg_borsoleves

Egy nagyobb edényben a hagymát és fokhagymát üvegesre dinszteljük.
Felöntjük az alaplével, és hozzáadjuk a borsót. Kb. 8 percig főzzük.
Sózzuk és borsozzuk.
Összeturmixoljuk és hagyjuk kihűlni.
Egy kisebb edényben vizet forralunk. A forrásban lévő vízbe tesszük a tojásokat, és 5 percig főzzük. A tojásokat azonnal lehjűtjük és meghámozzuk.
A levest egy darab sonkával vagy tojással kínáljuk. A tojást közvetlenül tálalás előtt felvágjuk, hogy a sárgája kicsorduljon.
Zöldfűszerekkel és egy szelet fehérkenyérrel kínáljuk.


Szóljon hozzá