Hozzávalók

3-4 fő
1kisebb fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
3/4 liter csirke alaplé (vagy zöldség alaplé)
400 gramm borsó
100 ml tejszín
 Só és bors
 Zöldfűszerek (menta, petrezselyem, zsázsa)
4 db tojás
100 gramm sonka egészben
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Kókusztejes karfiolkrémleves

    Az olajat egy közepes lábasban felhevítjük és üvegesre pároljuk benne a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Rászórjuk a mozsárban összetört koriandert, római...

    tovább
  • Mentás zöldborsó krémleves kolbász ropogóssal

    50 g kolbászt turmixgépben ledarálunk, majd egy forró serpenyőben megpirítjuk és félretesszük. 40 g száraz kenyeret szintén ledarálunk  és a kolbász zsírjában...

    tovább
  • Sütőtök krémleves

    1/2 apróra vágott vöröshagymát, 1 kk. reszelt gyömbért, 1 evőkanál vajat és a már előre megsütött 1/4 sütőtököt trumixgépbe teszünk. Hozzáadunk 1 kk....

    tovább

Hideg borsóleves

  • Hideg_borsoleves

Egy nagyobb edényben a hagymát és fokhagymát üvegesre dinszteljük.
Felöntjük az alaplével, és hozzáadjuk a borsót. Kb. 8 percig főzzük.
Sózzuk és borsozzuk.
Összeturmixoljuk és hagyjuk kihűlni.
Egy kisebb edényben vizet forralunk. A forrásban lévő vízbe tesszük a tojásokat, és 5 percig főzzük. A tojásokat azonnal lehjűtjük és meghámozzuk.
A levest egy darab sonkával vagy tojással kínáljuk. A tojást közvetlenül tálalás előtt felvágjuk, hogy a sárgája kicsorduljon.
Zöldfűszerekkel és egy szelet fehérkenyérrel kínáljuk.


Szóljon hozzá