Hozzávalók

3-4 fő
6 db tojás
35 dkg liszt
1 kávéskanál rum
1késhegynyi szódabikarbóna
1/2kispohár tejföl
1/2 l olaj
1 csomag vaníliáscukor
  • 15-30 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Grillázstorta

    A piskótához 8 tojás fehérjét, 8 evőkanál kristálycukorral kemény habbá verünk, majd 8 tojássárgáját habverővel hozzákeverjük. Hozzáadunk fokozatosan 8...

    tovább
  • Morvány kalács

    2 dl langyos tejben és 1 evőkanál cukorral felfuttatunk 5 dkg élesztőt. 1 kiló lisztet összemorzsolunk 10 dkg margarinnal és 1 evőkanál libazsírral. Beleütünk...

    tovább
  • Csirkemellel töltött krumplis pogácsa

    1 kg főtt, áttört burgonyát összegyúrunk 1 lapos evőkanál sóval, 2 evőkanál zsírral, 30 dkg liszttel majd körülbelül 3 mm vastagságura kinyújtjuk. Közben...

    tovább

Heróka

  • Heroka

6 tojássárgáját, 1 tojásfehérjét, 1 csipetnyi sót, 1 kávéskanál rumot, 1 késhegyni szódabikarbónát, fél kispohár tejfölt, 35 dkg liszttel összedolgozunk, míg könnyen összegyúrható tésztát nem kapunk. Kinyújtjuk, majd derelyevágóval körülbelül 1 cm széles csíkokat vágunk és forró olajban kisütjük. A kisült herókát törlőpapírra tesszük, hogy beszívja az olajat és vaníliás cukorral megszórva tálaljuk.

  • Slomski-Szabó Mária

    2018. 02. 19., 20:09:37

    Kedves Szerkesztők!
    Az édesség neve helyesen HERŐKE. A palóc vidék egyik kedvelt sütije. Gyerekkorom édes íze! A nagymamámtól gyakran kérek ilyet. Csörögefánk néven szerepel a Horváth Ilona féle szakácskönyvben. 😉

Szóljon hozzá