Hozzávalók

3-4 fő
6 db tojás
35 dkg liszt
1 kávéskanál rum
1késhegynyi szódabikarbóna
1/2kispohár tejföl
1/2 l olaj
1 csomag vaníliáscukor
  • 15-30 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Libatöpörtyűs pogácsa

    20 dekagramm libazsírt, és 3 tojás sárgáját egy evőkanál sóval habosra keverünk, majd 1 kilogramm liszttel, 2 és fél pohár tejföllel, 4 deciliter tejben...

    tovább
  • Borzas Kata

    30 dkg lisztet, 1 késhegynyi sütőport, 20 dkg vajat, 3 tojás sárgáját, 10 dkg cukrot jól összedolgozunk és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy a tészta jól...

    tovább
  • Lúdláb

    10 tojás sárgáját, 10 evőkanál porcukrot, 7 evőkanál lisztet, 1 késhegynyi sütőport és 3 evőkanálnyi kakaót jól összekeverünk, majd hozzáadjuk a kemény habbá...

    tovább

Heróka

  • Heroka

6 tojássárgáját, 1 tojásfehérjét, 1 csipetnyi sót, 1 kávéskanál rumot, 1 késhegyni szódabikarbónát, fél kispohár tejfölt, 35 dkg liszttel összedolgozunk, míg könnyen összegyúrható tésztát nem kapunk. Kinyújtjuk, majd derelyevágóval körülbelül 1 cm széles csíkokat vágunk és forró olajban kisütjük. A kisült herókát törlőpapírra tesszük, hogy beszívja az olajat és vaníliás cukorral megszórva tálaljuk.

  • Slomski-Szabó Mária

    2018. 02. 19., 20:09:37

    Kedves Szerkesztők!
    Az édesség neve helyesen HERŐKE. A palóc vidék egyik kedvelt sütije. Gyerekkorom édes íze! A nagymamámtól gyakran kérek ilyet. Csörögefánk néven szerepel a Horváth Ilona féle szakácskönyvben. 😉

Szóljon hozzá