Hozzávalók

3-4 fő
600 gramm tőkehal (filé)
2 db tojás
2 evőkanál borecet
1 csomag vaj
 
 bors
 citrom
 édeskömény
 répa
200 ml fehérbor
1/2 szál póréhagyma
1/3 szál szárzeller
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Karalábésaláta fogassal

    Hozzávalók a salátához: 2 fej karalábé 1 alma 1 piros kaliforniai paprika 3 szál újhagyma 4 dkg pirított, szeletelt mandula 1 citrom 3-4 szál...

    tovább
  • Tonhal saláta

    A galambbegysalátát, a fejes salátát, a paradicsomot, a főtt, felszeletelt tojást, az aprított hagymát, az olívabogyót, a mozzarellát és tonhalat meglocsoljuk...

    tovább

Halsaláta mogyoróvajas majonézzel

  • Halsalata_mogyorovajas_majonezzel

A tőkehalfiléket 4 darabra vágjuk.
Egy serpenyőben vajat hevítünk míg barnára pirul, és mogyoró ízű lesz.
A tojásokat 4 percig főzzük. A főtt tojásokat sóval, borssal, ecettel és egy citrom levével öszekeverjük, majd lassan hozzákeverjük a vajat, míg krémes lesz az állaga.
A zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk és puhára főzzük. hozzáadjuk a fehérbort, sózzuk, és borsozzuk, majd újra felforraljuk. félretesszük, majd kb 3-5 perc elteltével az edénybe tesszük a tőkehalat. A halat 10 percig az edényben hagyjuk.
Ezután a tőkehalat kivesszük az edényből és megszárítjuk. A tányéron egy evőkanál barnított vajjal kínáljuk.

Szóljon hozzá