Hozzávalók

2 személyre
20 dkg darált tőkehal
20 dkg taglietelle
1 csomag friss bazsalikom
1 db tojás
1 db citrom
2 dkg pirított fenyőmag
2 gerezd fokhagyma
2 szál újhagyma
5 dkg vaj
 
 bors
 olívaolaj
4 dkg reszelt parmezán
1 dl fehérbor
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Drága
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Lakodalmas húsgombóc

    Fél kiló tyúkhúst megfőzünk, majd a megfőtt húst ledaráljuk, összekeverjük 1 tojással, 1 bögre főtt rizzsel, petrezselyemmel, 1 fej apróra vágott hagymával....

    tovább
  • Paradicsomos babfőzelék, gerslivel

    15 dkg beáztatott babot ugyanennyi gerslivel húsalaplé és víz keverékében puhára főzünk. Sózzuk, fűszerezzük csomborral. 1 fej finomra vágott vöröshagymát, 2-3...

    tovább
  • Sonkás, zöldborsós tésztatorta

    6 dkg vajat közepes lábosban felolvasztunk, hozzáadunk 5 dkg lisztet és kissé lepirítjuk. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadunk 1 liter tejet, majd sűrűre...

    tovább

Halhus gombócok tagliatellével, pestoval, fehérborban

  • Halhus_gombocok_tagliatellevel_pestoval_feherborban

A pesztóhoz 1 csokor bazsalikomot, 2 dkg pirított fenyőmagot, 2 gerezd fokhagymát, sót, borsot, 2 dkg parmezánt és fél dl olívaolajat összeturmixolunk.

A gombóchoz 20 dkg darált tőkehalat sózunk, borsozunk, kevés citromhéjat és 2 dkg parmezánt reszelünk bele. Hozzáadunk egy tojást és kevés lisztet, némi vágott újhagymát és friss petrezselymet. Apró golyókat formázunk belőle és olívaolajban pirosra sütjük. Amikor megpirult, kevés fehérbort és vajat öntünk hozzá. 

20 dkg tagliatelle tésztát bő, sós vízben kifőzünk, rászedjük a halgombócokra és a pesztóval tálaljuk.

Szóljon hozzá