Hozzávalók

2 személyre
20 dkg darált tőkehal
20 dkg taglietelle
1 csomag friss bazsalikom
1 db tojás
1 db citrom
2 dkg pirított fenyőmag
2 gerezd fokhagyma
2 szál újhagyma
5 dkg vaj
 
 bors
 olívaolaj
4 dkg reszelt parmezán
1 dl fehérbor
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Drága
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Chili con carne

    1 fej finomra vágott vöröshagymát és 5 gerezd fokhagymát olívaolajon megfonnyasztunk, majd ráteszünk 25 dkg zsírosabb darált marhahúst. Fél-1 dl alaplevet...

    tovább
  • Csáky rostélyos

    Két szelet, kisujjnyi vastagságú hátszín szeletet klopfolunk, sózzuk, borsozzuk. 5 dkg szalonnát lepirítunk, hozzátesszük az egy fej apróra vágott hagymát, az...

    tovább
  • Cigányka

    Fél kg disznómájat, 20 dkg szalonnával ledarálunk. Hozzáadunk még 20 dkg darált húst. Összekeverjük 1 tojással, 4 szelet áztatott kenyérrel, fél fej apróra...

    tovább

Halhus gombócok tagliatellével, pestoval, fehérborban

  • Halhus_gombocok_tagliatellevel_pestoval_feherborban

A pesztóhoz 1 csokor bazsalikomot, 2 dkg pirított fenyőmagot, 2 gerezd fokhagymát, sót, borsot, 2 dkg parmezánt és fél dl olívaolajat összeturmixolunk.

A gombóchoz 20 dkg darált tőkehalat sózunk, borsozunk, kevés citromhéjat és 2 dkg parmezánt reszelünk bele. Hozzáadunk egy tojást és kevés lisztet, némi vágott újhagymát és friss petrezselymet. Apró golyókat formázunk belőle és olívaolajban pirosra sütjük. Amikor megpirult, kevés fehérbort és vajat öntünk hozzá. 

20 dkg tagliatelle tésztát bő, sós vízben kifőzünk, rászedjük a halgombócokra és a pesztóval tálaljuk.

Szóljon hozzá