Hozzávalók

2 személyre
20 dkg darált tőkehal
20 dkg taglietelle
1 csomag friss bazsalikom
1 db tojás
1 db citrom
2 dkg pirított fenyőmag
2 gerezd fokhagyma
2 szál újhagyma
5 dkg vaj
 
 bors
 olívaolaj
4 dkg reszelt parmezán
1 dl fehérbor
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Drága
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Salátaleves

    Csíkokra vágjuk a szalonnát, ízlés szerinti ideig pirítjuk, aztán lehűtjük vízzel, amibe a darabokra tépett salátát dobjuk. Ízesítjük sóval, borssal és tört...

    tovább
  • Füstölt pisztráng körtesalátával

    2 db előre besózott, borsozott pisztrángok lecsöpögtetünk, majd a hasüregébe nagyobb darabokra vágott fűszernövényeket helyezünk.  Alufóliával és 2 marék,...

    tovább
  • Pulykamellfilé gombaábrándokkal

    A negyed fej fokhagymát apróra vágjuk, fél liter tejbe aprítjuk, majd belehelyezzük a 4 szelet lecsontozott pulykamellet és a hűtőben 2-3 óráig állni...

    tovább

Halhus gombócok tagliatellével, pestoval, fehérborban

  • Halhus_gombocok_tagliatellevel_pestoval_feherborban

A pesztóhoz 1 csokor bazsalikomot, 2 dkg pirított fenyőmagot, 2 gerezd fokhagymát, sót, borsot, 2 dkg parmezánt és fél dl olívaolajat összeturmixolunk.

A gombóchoz 20 dkg darált tőkehalat sózunk, borsozunk, kevés citromhéjat és 2 dkg parmezánt reszelünk bele. Hozzáadunk egy tojást és kevés lisztet, némi vágott újhagymát és friss petrezselymet. Apró golyókat formázunk belőle és olívaolajban pirosra sütjük. Amikor megpirult, kevés fehérbort és vajat öntünk hozzá. 

20 dkg tagliatelle tésztát bő, sós vízben kifőzünk, rászedjük a halgombócokra és a pesztóval tálaljuk.

Szóljon hozzá