Hozzávalók

4 fő
30 dkg friss sertés tarja
10 dkg sertés máj
15 dkg szűzpecsenye
20 dkg sertés oldalas
20 dkg sovány, húsos dagadó
félsertésvelő
15 dkg vöröshagyma
2,5 dkg fokhagyma
1 db babérlevél
1 kávéskanál őrölt bors
0.5 kg savanyú káposzta
10 dkg füstölt szalonna
30 dkg házi tarhonya
10 dkg sertés zsír
 
  • 60-120 perc
  • Közepes
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

Halasi finomfalatok káposztás tarhonyával

  • Halasi_finomfalatok_kaposztas_tarhonyaval

A húsokat közepes kockákra (kb. 2 cm) daraboljuk. Összedaraboljuk a vöröshagymát és a fokhagymát is. Egy nagyobb lábasban zsiradékot forrósítunk és beletesszük a húsokat és a hagymát is. Sózzuk, borsozzuk, és a babérleveleket is rátéve, sűrűn kevergetve fedő alatt elkezdjük párolni.

Amíg a hús párolódik, elkészítjük a káposztás tarhonyát. A füstölt szalonnát összekockázzuk, majd felét a tarhonyára, a másik felét a kisség kiázott savanyú káposztára tesszük.

A tarhonya alá teszünk egy kis zsiradékot, kissé megpirítjuk, sózzuk, felöntjük vízzel, és majdnem puhára főzzük. Közben a káposzta alá is teszünk egy kis zsiradékot és a szalonnával 15-20 percig pároljuk, majd a tarhonyával összekeverjük, és készre pároljuk

Ha a hús leve kezd elfőni, utána öntünk egy keveset. Amikor a hús már majdnem kész, belerakjuk a darabolt májat, és a hártyájától megtisztított, összedarabolt velőt is.

Sóval, borssal ízesítjük. Ha kész, a káposztás tarhonyával melegen tálaljuk.

Szóljon hozzá