Halas burgonyagombócok
Műsor: A világ késsel-villával
A kihűlt, főtt, pucolt burgonyát lereszeljük, összedolgozzuk a liszttel, a zsírral, 2 db tojássárgájával, csipet sóval. Fél fej finomra vágott vöröshagymát kevés olajban megpirítunk, majd rátesszük a darabolt tőkehalat. Sózzuk, borsozzuk.
Hozzáadjuk az apróra vágott, marinált paprikát és lehűtjük.
A burgonyás tésztát kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk, kevés halas tölteléket halmozunk a közepükbe. A négyzetek négy szélét behajtva gombócokat formázunk. A gombócokat zsemlemorzsában megforgatjuk és közepesen forró olajban néhány perc alatt ropogósra sütjük.
Közben a maradék vöröshagymán megpirítjuk a darabolt chili paprikát és a fokhagymát.
Rátesszük a paradicsomkonzervet, kevés vízzel felöntjük. Sózzuk, fűszerezzük borssal, fahéjjal, oregánóval, majd belecsavarjuk egy narancs levét és kevés cukrot adunk hozzá.
Alaposan beforraljuk, majd pürésítjük. Tálaláskor a sült gombócokat ezzel a mártással kínáljuk.