Hozzávalók

3-4 fő
50 dkg héjában főtt burgonya
20 dkg liszt
5 dkg sertészsír
2 db tojás
20 dkg tőkehal (lehet fagyasztott)
1 fej vöröshagyma
5 dkg marinált paprika (pritamin)
0,5 l olaj
1 doboz hámozott, darabolt paradicsomkonzerv
1 db chili paprika
1 db narancs
2 gerezd fokhagyma
5 dkg zsemlemorzsa
 
 őrölt bors
 fahéj
 oregánó
kevés kristálycukor
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Avokádós pisztrángfilé

    A halakat kifilézzük, a filéket besózzuk és 70-80 fokos sütőben 10 perc alatt bő olajban megsütjük. Tejszínhabot verünk, majonézt, egy citromcikk levét, egy...

    tovább
  • Citromos sült tintahal

    Jól megmossuk a tintahalakat, és karikákra szeleteljük.  Sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk Egy lábosban felmelegítjük a napraforgó olajat, és beledobjuk...

    tovább
  • Blini vörös kaviárral

    Az élesztőt egy csipetnyi cukorral kevés tejben felfuttatjuk. A lisztet összedolgozzuk a tojásokkal, a tejjel, olvasztott vajjal, kevés sóval, valamint a...

    tovább

Halas burgonyagombócok

  • Halas_burgonyagombocok

A kihűlt, főtt, pucolt burgonyát lereszeljük, összedolgozzuk a liszttel, a zsírral, 2 db tojássárgájával, csipet sóval. Fél fej finomra vágott vöröshagymát kevés olajban megpirítunk, majd rátesszük a darabolt tőkehalat. Sózzuk, borsozzuk.
Hozzáadjuk az apróra vágott, marinált paprikát és lehűtjük.
A burgonyás tésztát kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk, kevés halas tölteléket halmozunk a közepükbe. A négyzetek négy szélét behajtva gombócokat formázunk. A gombócokat zsemlemorzsában megforgatjuk és közepesen forró olajban néhány perc alatt ropogósra sütjük.
Közben a maradék vöröshagymán megpirítjuk a darabolt chili paprikát és a fokhagymát.
Rátesszük a paradicsomkonzervet, kevés vízzel felöntjük. Sózzuk, fűszerezzük borssal, fahéjjal, oregánóval, majd belecsavarjuk egy narancs levét és kevés cukrot adunk hozzá.
Alaposan beforraljuk, majd pürésítjük. Tálaláskor a sült gombócokat ezzel a mártással kínáljuk.

Szóljon hozzá