Hozzávalók

3-4 fő
60 dkg burgonya
50 dkg fejes káposzta
1 csomag újhagyma
2 dl tejszín
1 dl húsalaplé
8 dkg vaj
1 db tojás
 
 őrölt bors
1 szelet marhahús
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Olcsó
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Áfonyás húsgolyó

    25 dkg kukoricadarát annyi sós vízben megfőzünk, amennyi éppen ellepi, majd főzés közben fokozatosan annyi vizet öntünk hozzá,...

    tovább
  • Mustárszósz steakhez

    Húsalaplevet gyorsforralóba öntünk és elkezdjük lassan melegíteni. Hozzáadjuk a tejszínt, a fehérbort, az angol mustárt, a dijoni mustárt és egy mokkáskanálnyi...

    tovább

Hagymás, tejszínes édeskáposzta, krumplipürében

  • Hagymas_tejszines_edeskaposzta_krumplipureben

A burgonyát megpucoljuk, kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük. A káposztát vékony csíkokra vágjuk és enyhén sós vízben szintén megfőzzük és lecsöpögtetjük. Az apróra vágott újhagymát a főtt káposztával együtt tejszínben és húsalaplében néhány perc alatt összeforraljuk és sózzuk, borsozzuk. Az áttört krumpliba kevés vajat teszünk, belekeverünk egy tojás sárgáját, majd egy hőálló edénybe úgy formázzuk bele, hogy a közepén hagyunk egy nagyobb mélyedést. Néhány percre 200 fokos sütőbe tesszük, hogy megpiruljon a teteje. Tálaláskor a közepébe szedjük a tejszínes káposztát. Olvasztott vajjal locsoljuk.

Szóljon hozzá