Hozzávalók

3-4 fő
20 dkg csirkemell
1papaja
fél kg paradicsom
 olívaolaj
 balzsamecet
1 fej vöröshagyma
1 fej római saláta
1 csokor mentalevél
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Baconos csirkecomb fokhagymamártással

    A megtisztított combokat befűszerezzük, becsavarjuk a szalonnával, és sütőben megsütjük.Közben a fokhagymát sóval, borssal, zsályával megfőzzük és áttörjük. A...

    tovább
  • Bundás hús - Balástya

    A húst egy pici sóval megszórjuk, és lisztben megforgatjuk. Csak kevés sót használjunk, mert már sós levesben főtt a hús.A tojást a tejföllel felverjük,...

    tovább
  • Angol - Szalonnás pulyka

    A gravy-hoz:2-3 szál sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 fej lilahagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, Zeller, Olívaolaj, 4 dl csirkealaplé, 0,5 – 1 dl vörösbor, 2...

    tovább

Grillezett csípős csirkemell salátával

  • grillezett_csipos_csirkemell_salataval

A csirkemell filét só és fűszerek hozzáadása nélkül elkezdjük grillezni. A papaja magját eltávolítjuk. A gyümölcsöt a hús mellé helyezve szintén megsütjük. Közben elkészítjük a salátát. A félbevágott paradicsomokat tálba tesszük. Meglocsoljuk olívaolajjal és balzsamecettel. Hozzáadjuk a felszeletelt vöröshagymát, a tépett római salátaleveleket, valamint a szárról leszedett és apróra vágott mentaleveleket. Jól elkeverjük, majd megsózzuk. A csípős szósz hozzávalóit jól összekeverjük, megkenjük vele a megpirult csirkemellek mindkét oldalát és a papaja belsejét. Majd még körülbelül 15 percig tovább grillezzük. A megsült csípős csirkemellet a papajával és a salátával tálaljuk. 

Szóljon hozzá