Hozzávalók

4 személyre
4-6 db nagyobb gomba
1 db karfiol
8 dkg vaj
1 db citrom
2 evőkanál liszt
3 dl tej
5 dkg cheddar sajt
3 dkg parmezán
1 db újhagyma
 
 bors
 zsemlemorzsa
  • 15-30 perc
  • Közepes
  • Olcsó
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Lyoni saláta

    10 dkg kolozsvári szalonnát leforrázunk, majd megpirítunk. A kisült zsírba tesszük a 2 szelet felkockázott kenyeret és pirosra sütjük. Az öntethez két evőkanál...

    tovább
  • Cukkini spagetti

    2 cukkínit felcsíkozunk, leforrázzuk, lecsöpögtetjük, lehűtjük. Összeforgatjuk néhány csepp olívaolajjal és fehérborecettel. 2 db, apró kockára vágott...

    tovább
  • tovább

Gombafejbe töltött karfiol sajtos besamellel besütve

  • gombafejbe_toltott_karfiol_sajtos_besamellel_besutve

1 karfiolt rózsáira szedünk és sós, citromos vízben félpuhára főzzük. 4-6 nagyobb gomba szárait különválasztjuk és nagyon apró kockára vágva 1, szintén darabolt újhagymával együtt lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, félretesszük. 8 dkg vajat felmelegítünk, hozzáadjuk a 2 ek lisztet, kicsit pirítjuk, sózzuk, borsozzuk és folyamatos keverés mellett, 3 dl tejjel felöntve sűrű besamel mártást készítünk, amibe belekeverünk az 5 dkg reszelt cheddart és 3 dkg reszelt parmezánt. A gombafejeket olajozott tepsibe tesszük, beletöltjük a hagymás gombát, ráhelyezzük a karfiolrózsákat és leöntjük a sajtos mártással. Kevés zsemlemorzsát szórunk a tetejére, néhány csipet vajat helyezünk rá és 180 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

Szóljon hozzá