Hozzávalók

4 személyre
4-6 db nagyobb gomba
1 db karfiol
8 dkg vaj
1 db citrom
2 evőkanál liszt
3 dl tej
5 dkg cheddar sajt
3 dkg parmezán
1 db újhagyma
 
 bors
 zsemlemorzsa
  • 15-30 perc
  • Közepes
  • Olcsó
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Eszterházy sertésborda

    4 szelet sertésbordát kiklopfolunk, sózzuk, borsozzuk, majd kevés lisztben forgatva hirtelen 3 evőkanál sertészsírban kisütjük. A megmaradt zsírban 1 fej...

    tovább
  • Darált sertéshússal töltött tök

    A tököt kacsnál megvágjuk, majd a belsejét eltávolítjuk. A töltelékhez 25 dkg darált sertéshúst összekeverünk 2 db tojással, 1 csomag apróra vágott kaporral és...

    tovább
  • Konfitált kacsacomb stircelt burgonyával

    A megtisztított kacsacombokat besózzuk és egy mély üvegedénybe helyezzük. 8-10 fokhagyma gerezdet vékony karikákra vágunk, majd a combokra és mellé helyezzük....

    tovább

Gombafejbe töltött karfiol sajtos besamellel besütve

  • gombafejbe_toltott_karfiol_sajtos_besamellel_besutve

1 karfiolt rózsáira szedünk és sós, citromos vízben félpuhára főzzük. 4-6 nagyobb gomba szárait különválasztjuk és nagyon apró kockára vágva 1, szintén darabolt újhagymával együtt lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, félretesszük. 8 dkg vajat felmelegítünk, hozzáadjuk a 2 ek lisztet, kicsit pirítjuk, sózzuk, borsozzuk és folyamatos keverés mellett, 3 dl tejjel felöntve sűrű besamel mártást készítünk, amibe belekeverünk az 5 dkg reszelt cheddart és 3 dkg reszelt parmezánt. A gombafejeket olajozott tepsibe tesszük, beletöltjük a hagymás gombát, ráhelyezzük a karfiolrózsákat és leöntjük a sajtos mártással. Kevés zsemlemorzsát szórunk a tetejére, néhány csipet vajat helyezünk rá és 180 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

Szóljon hozzá