Hozzávalók

4 személyre
4-6 db nagyobb gomba
1 db karfiol
8 dkg vaj
1 db citrom
2 evőkanál liszt
3 dl tej
5 dkg cheddar sajt
3 dkg parmezán
1 db újhagyma
 
 bors
 zsemlemorzsa
  • 15-30 perc
  • Közepes
  • Olcsó
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Hagymaleves édesköménnyel és a balzsamecettel

    5 dkg olvasztott vaj és 2 evőkanál olívaolaj keverékén kissé megpirítunk 2 fej szeletelt vöröshagymát és 1 édesköményt. Sózzuk, borsozzuk, kevés kristálycukrot...

    tovább
  • Focaccia paradicsomkrémmel

    2 dkg élesztőt kevés cukorral fél dl tejben felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a fél kiló liszttel, 2, 5 dl vízzel, kevés olívaolajjal. A tésztát sózzuk, és...

    tovább
  • Hamburger

    40 dkg darált marhahúst sóval és borssal alaposan összegyúrunk, négy felé osztjuk, azokból fél centi vastag, kör alakú lepényeket formázunk, és kevés olajon...

    tovább

Gombafejbe töltött karfiol sajtos besamellel besütve

  • gombafejbe_toltott_karfiol_sajtos_besamellel_besutve

1 karfiolt rózsáira szedünk és sós, citromos vízben félpuhára főzzük. 4-6 nagyobb gomba szárait különválasztjuk és nagyon apró kockára vágva 1, szintén darabolt újhagymával együtt lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, félretesszük. 8 dkg vajat felmelegítünk, hozzáadjuk a 2 ek lisztet, kicsit pirítjuk, sózzuk, borsozzuk és folyamatos keverés mellett, 3 dl tejjel felöntve sűrű besamel mártást készítünk, amibe belekeverünk az 5 dkg reszelt cheddart és 3 dkg reszelt parmezánt. A gombafejeket olajozott tepsibe tesszük, beletöltjük a hagymás gombát, ráhelyezzük a karfiolrózsákat és leöntjük a sajtos mártással. Kevés zsemlemorzsát szórunk a tetejére, néhány csipet vajat helyezünk rá és 180 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

Szóljon hozzá