Hozzávalók

2 fő
20garnéla farok
3paradicsom
4 gerezd fokhagyma
kevés olívaolaj
1 csomag petrezselyem
 
 bors
kevés zsemlemorzsa
4 dl fehérbor
1sárgarépa
3 szál angolzeller
1kaliforniai paprika
1póréhagyma
 bagette
  • 15-30 perc
  • Könnyű
  • Drága
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Durbincs cukkinifőzelékkel

    A hagymákat felaprítjuk, olivaolajon megpirítjuk. A cukkinit legyaluljuk, a közepét kockára vágjuk, majd felöntjük száraz fehérborral, vízzel, felforraljuk és...

    tovább
  • Zöldfűszeres busaszelet

    Sós vízben megfőzzük a köretnek szánt rizst és a csíkokra vágott szárított paradicsomot. Apróra vágjuk a petrezselymet, a 3 szál újhagyma zöldjét, a friss...

    tovább

Garnéla buzara módra

  • garnela_buzara_modra_rd

Fejenként 8-10 darab garnéla farkat megpucolunk. Leszedjük a páncélját, a farkát és eltávolítjuk a bélcsatornát. 2-3 darab paradicsomot meghámozunk és apró kockákra vágunk.

3-4 gerezd szeletelt fokhagymát kevés olívaolajban elkezdünk párolni, majd erre teszünk egy csomag friss vágott petrezselymet. A serpenyőbe dobjuk a kockázott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk és összeforgatjuk. Hozzáadunk kevés zsemlemorzsát, majd felöntjük ízlés szerint 3-4 deciliter fehérborral. Ebbe a mártásba helyezzük a pucolt rákokat és 2-3 perc alatt megpároljuk.

Egy darab sárgarépát, három szál angol vagy halványítózellert, egy fél kaliforniai paprikát és némi póréhagymát felszeletelünk és kevés olívaolajon sózva borsozva pár perc alatt megpirítunk. Szintén kevés olívaolajon friss karikázott péksüteményt aranybarnára sütünk és tálaláskor a zöldségekkel együtt ezt kínáljuk a mártásos rák mellé.

Szóljon hozzá