Hozzávalók

6 fő
12réteslap
5 db egész tojás
10 dkg cukor
5 dl tej
1vanília rúd
10 dkg búzadara
4 dkg vaj + 10 dkg a kenéshez
 sziruphoz:
4 dl víz
25 dkg cukor
1citrom héja és leve
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Görög tejes pite - Galaktobureko

  • galaktobureko

5 dl tejet 1 rúd vanília kikapart magjaival felmelegítünk. Közben 5 egész tojást 10 dkg cukorral habosra keverünk, majd hozzáadunk 10 dkg búzadarát is. A meleg vaníliás tejet kis adagokban a tojásos keverékhez adjuk, majd az egészet lassú tűzön sűrűre főzzük.

Egy tepsit kivajazunk és belerétegezünk 6 réteslapot úgy, hogy mindegyik lapot megkenjük olvasztott vajjal. Hagyjuk, hogy a lapok túllógjanak a tepsin. A krémet egyenletesen ráterítjük a lapokra, széleit ráhajtogatjuk, majd befedjük a maradék réteslapokkal, amiket szintén egyenként vajazunk. Tetejét is megvajazzuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.

Közben szirupot készítünk 2 dl vízből, 25 dkg cukorból, és egy citrom reszelt héjából és levéből.

A megsült süteményt rombusz alakúra vágjuk, és meglocsoljuk a sziruppal, hagyjuk, hogy beszívja, majd tálaljuk.

Szóljon hozzá