Hozzávalók

4 fő
 a pácolt kacsához:
40 dkg kacsamell filé
50 dkg durva szemű tengeri só
2 ek. kristálycukor
1 ek. durvára tört fekete bors
3ágacska friss kakukkfű
 
  • 15-30 perc
  • Könnyű
  • Drága
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Csirkecomb mexikói salsával

    Quinoa: 1 fej vöröshagyma, ½ dl olívaolaj, 50 dkg quinoa, só, bors, 1 szál újhagyma, 5 dkg gránátalmamagKicsontozzuk a csirkecombot és bedörzsöljük a...

    tovább
  • Csípős, édes-savanyú kacsa

    Tegyük a kacsát, a babérlevelet és a sót egy nagy lábasba, és engedjük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Forraljuk fel és főzzük 30-45 percig, amíg a kacsa meg...

    tovább
  • Csirkemell ázsiai citromfű mártással

    A jázmin vagy basmati rizst sós vízben megfőzünk. Barnacukrot karamellizálunk, majd hozzápirítjuk a paradicsompürét, és belekeverjük a darabokra vágott...

    tovább

Gyorspácolt kacsamell epres salátával

  • Gyorspacolt_kacsamell_epres_salataval

A salátához: 30 dkg friss eper, 1 doboz galambbegy saláta, 1 db fejes saláta, 2 ek. balzsamecet, 2 db filézett narancs, 2 ek. dióolaj, 3 dkg lereszelt friss gyömbér, 1 marék pirított pekándió, 1 tk. maldon só

A kacsamelleket a sós- cukros- borsos- kakukkfüves pácban 2 napig érlelem, lefóliázva, 2-3 °C-os hűtőben. Serpenyőt forrósítok, és a bőrös oldalát megpirítom. A fejes saláta zsenge leveleiből és a galambbegy salátából a tányéron fészket rakok. A mosott epreket feldarabolom, és a narancs filékkel együtt a salátára halmozom. A kacsamelleket, miután kihűltek, szép vékonyra vágom, és a saláta köré rendezem. Meglocsolom az egészet dióolajjal, balzsamecettel, gyömbérlével, és meghintem maldon sóval, frissen őrölt zöldborssal. Pirított pekándiót szórok a salátára.

Szóljon hozzá