Hozzávalók

3-4 fő
8tojás
14 evőkanál kristálycukor
11 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
1 evőkanál zsír
30 dkg vaj
5púpos evőkanál porcukor
2 csomag vaníliacukor
3dcl tej
1 kávéskanál zselatin
3-4darab apróra vagdalt dióbél
  • 2 óra felett
  • Nehéz
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Grillázstorta

  • Grillazstorta

A piskótához 8 tojás fehérjét, 8 evőkanál kristálycukorral kemény habbá verünk, majd 8 tojássárgáját habverővel hozzákeverjük. Hozzáadunk fokozatosan 8 púpozott evőkanál lisztet, 1 csomag sütőport és lágyan összekeverjük. Egy tortaforma alját kizsírozzuk, belisztezzük és a masszát beleöntjük. 180 fokon, körülbelül 30-40 perc alatt zsemle színűre sütjük. Közben elkészítjük a krémet és a grillázst. A krémhez 30 dekagramm vajat kikavarunk 5 púpos kanál porcukorral és 2 csomag vaníliacukorral, majd félre tesszük. 3 deciliter tejet, 3 púpos kanál liszttel, 1 kávéskanál zselatint habverővel kikeverünk és lassú tűznél keményre főzünk. 1 evőkanál kristálycukorral jó kikeverjük és hideg helyre tesszük. Miután teljesen kihűlt, a vajkrémhez keverjük. A grillázshoz 5 evőkanál kristálycukrot folytonos keverés közben karamell színűre olvasztunk és 3-4 darab apróra vagdalt dióbelet, vagy mogyoróbelet szórunk bele, majd egy kivajazott sütőlapra öntjük. Vékonyra elsimítjuk és hűlni hagyjuk. Miután a krém és a grillázs is elkészült, a tortalapot kettévágjuk és megtöltjük a krém egyharmad részével, majd ráhelyezzük a tortalap másik felét. A tetejét és az oldalát bekenjük a maradék krémmel és az apróra tört grillázst a tetejére szórjuk, valamint az oldalára késsel rátapasztjuk.

Szóljon hozzá