Hozzávalók

3-4 fő
25 dkg liszt + csipet só
1 dl langyos tej
1 ek. tejföl
½tojás
1tojás sárgája
1,5 dkg élesztő , pici cukor a futtatáshoz
 Keményebb szilvalekvár (½ üveg - kb. 25o g)
 A tálaláshoz 15 dkg darált mák porcukorral kikeverve, olvasztott vaj,
 Vanília sodóhoz:
2tojás
0,5 l tej
 vanília
 cukor
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább

Gőzgombóc vaníliasodóval, szilvalekvárral töltve

  • Gozgomboc_vaniliasodoval_szilvalekvarral_toltve

Az élesztőt egy kis tejben cukorral felfuttatjuk, majd a hozzávalókból tésztát dagasztunk. 1 órát hagyni kelni, kb. 2-3szorosára kel. A megkelt tésztát lisztezett deszkán enyhén kinyújtjuk, és egyforma darabokra vágjuk. Kb. 5-6 gombóc lesz belőle. A tészták közepébe teszünk egy kanál szilvalekvárt, összezárjuk a sarkait és gombócot formázunk belőle.
Egy nagy alapterületű edényben pici vizet forralunk, és egy párolóbetétet teszünk bele. Erre tesszük a betöltött gombócokat, és kb. 12-15 percig pároljuk. Frissen a legjobb, ráteszünk egy kis kocka vajat, hogy elolvadjon, megszórjuk cukrozott mákkal és vaníliasodóval tálaljuk.

Szóljon hozzá