Hozzávalók

4 fő
300 g gesztenye
2 db csirkecomb
 sárgarépa
 gyömbér
 csillagánizs
 kínai rizspor
 
 kínai rizskivonat (glutamat)
 ginzeng gyökér
 tangui gyökér
 
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Risonis csirkeleves

    Karikára vágott póréhagymát olívaolajon megpároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát, késobb az alaplevet és felforraljuk. Öt perc alatt megfozzük benne a...

    tovább
  • Erős-savanyú leves

    Fűszerek az előfőzéshez: Gyömbér, csillagánizs, fokhagyma, hagyma, szójaszósz, kínai 5 fűszer keverékA hús előfőzéséhez vizet forralunk, beletesszük a húst...

    tovább

Gesztenyés csirkehús leves

  • Gesztenyes_csirkehus_leves

Előzetesen 30 percig vízben áztatjuk a gesztenyét. A répát rombusz alakú darabokra vágjuk. A húst, a csonttal együtt felaprítjuk, forrásban lévő vízbe tesszük. A habját eltávolítjuk. Beletesszük a répát, a gesztenyét, 2-3 szelet gyömbérrel, 2 db csillagánizzsal, kis darab ginzeng és tangui gyökérrel, 1 kiskanál sóval, 1 kiskanál glutamattal, kevés rizsborral ízesítjük. Jól összefőzzük.

Szóljon hozzá