Hozzávalók

3-4 fő
20 dkg rizs (arborio vagy carnaroli fajták)
40 dkg rákhús
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
1 csokor friss petrezselyem
2 dl fehér bor
1erős paprika
 ízlés szerint só
 ízlés szerint bors
30 dkg koktélparadicsom
  • 60-120 perc
  • Nehéz
  • Drága
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Gnocchi lazaccal és koktélparadicsommal

    Vágjuk a póréhagymát karikára, a fokhagymát apróra, a lazacot kisebb kockákra. Egy nagy serpenyőben a vaj felén megpirítjuk a póréhagymát, fokhagymát. Alaposan...

    tovább
  • Feketekagyló rizzsel

    Egy serpenyőben az olívaolajban megpároljuk az apróra váhott fokhagymát és petrezselymet, majd beletesszük  a jól megtisztított kagylókat. Fedő alatt addig...

    tovább

Garnélarák rizottó

  • Garnelarak_rizotto

Egy lábasban 2 evőkanál olívaolajban megpároljuk az apróra darabolt fokhagymát, és a petrezselyem egy részét.  Hozzáadunk egy kevés meleg vizet, utána pedig a rákhúst.  Amikor rózsaszín árnyalatúak a rákok, megsózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a fehér bort. Amint elpárolgott a bor, hozzáadjuk a négybe vágott paradicsomot és az erős paprikát.  Felöntjük egy kevés meleg vízzel, hogy leves állagot nyerjünk, és fedő alatt tovább főzzük. 
Egy serpenyőben 2 evőkanál olívaolajban megdinszteljük a nagyon vékonyra szeletelt vöröshagymát.  Egy másik serpenyőben kissé megpirítjuk a rizst, utána hozzáadjuk az üvegesre dinsztelt hagymához.  Lehűtjük a fehér borral.  Amint elpárolgott a bor alkoholtartalma, egy leveses kanállal több részletben hozzáadunk összesen kb. 3 dl forró vizet a rákkal együtt főtt levesből.  Amikor főni kezd, beleszedjük a rákot is.  Végül rászórjuk a maradék petrezselymet,  és ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk.

Szóljon hozzá