Hozzávalók

3-4 fő
 kb. 30 db garnéla
200 ml sör
150 gramm liszt
1 db tojás
1 evőkanál olaj
csipetnyi
1 db paprika
3 szem paradicsom
1 fej hagyma
2 evőkanál paradicsompüré
2 evőkanál borecet
2 evőkanál barnacukor
  • 15-30 perc
  • Könnyű
  • Drága
  • Alacsony

Hasonló receptek

Garnéla paprikamártással

  • Garnela_paprikamartassal

Egy edényben felhevítünk 1 evőkanál olajat, és megdinszteljük rajta az aprított hagymát, a csíkokra vágott paprikát, és kockára vágott paradicsomot.
10 perc elteltével hozzáadjuk a paradicsompürét, cukrot, és ecetet, majd 5 percig főzzük.
Félretesszük, és hagyjuk kihűlni. 
Egy nagyobb tálban tésztát keverünk a lisztből, tojásból, olajból, sörből és sóból. 
A garnélákat a tésztába  mártjuk és olajban aranybarnára sütjük. A felesleges olajat papírtörlővel leitatjuk. 
Hideg paprikamártással tálaljuk.

Szóljon hozzá