Hozzávalók

3-4 fő
2 csomag 4-5 lapos réteslap csomag
20 dkg olvasztott vaj
160 g gríz
220 g cukor
fél l tej
4tojás
1 ek vaj
 vaníliaőrlemény
5 dl tejszín
 Sziruphoz:
3,5 dl víz
60 dkg cukor
2 ek méz
1citrom héja
 fahéj (rúd vagy őrölt)
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább

Galaktoboureko - réteslapban sült tejpite fahéjasan

  • Galaktoboureko_europa

A réteslapok felét lefektetjük az edénybe és minden lapot meglocsolunk olvasztott vajjal.
5 dkg cukorral kihabosítjuk a tojássárgáját, majd a másik 5 dkg cukorral fényes habbá verjük a fehérjét. Ezt a két masszát lágyan összeforgatjuk.
Ezután egy edénybe tesszük a tejet, a tejszínt és a vaníliát, majd beleszórjuk a grízt. Amikor levesszük a tűzről a krémet, belekeverjük a vajat.
A tojáshabot és a főzött grízes krémet összekeverjük, majd félretesszük.
A hozzávalókból szirupot főzünk, kb. felére főzzük vissza.
A réteslapokra borítjuk a grízes krémet, majd újabb adag réteslappal fedjük be. Sütőbe tesszük, 160 fokon 60-70 percig sütjük. Ha kivettük, még melegen meglocsoljuk a sziruppal.

Szóljon hozzá