Hozzávalók

2 fő
25 dkg friss, tisztított hátszínfilé
2 ek olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 ek fenyőmag
1 csokor bazsalikom
1 csokor oregánó
maréknyi bükkfa chips (grillszaküzletekben kapható)
2paradicsom
 só, bors
  • 15-30 perc
  • Könnyű
  • Drága
  • Alacsony

Hasonló receptek

Füstölt hátszín carpaccio

  • fustolto_hatszin_carpaccio_rd

A hátszínt enyhén sózzuk, borsozzuk. Forró wokban öt percig füstöljük a bükkfa chipsszel. Közben egy kis száraz serpenyőben megpirítjuk a fenyőmagot (óvatosan, mert hamar megég), félretesszük. A serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat, megpirítjuk benne a félbevágott gerezd fokhagymát, majd beletesszük az előfüstölt húst, és körbepirítjuk. 

A paradicsomokat kimagozzuk, a húsukat kis kockákra vágjuk, és összekeverjük az oregánó leveleivel. Tálalásnál vékonyra szeleteljük a húst, ráhelyezzük a paradicsomot, a fenyőmagot és a friss bazsalikomot, majd meglocsoljuk a fokhagymás olívaolajjal. Előételként tökéletes, de könnyű salátával akár főételként is kínálhatjuk.

  • Mézcsepp

    2012. 02. 16., 18:57:50

    Tisztelt Szerkesztők!

    Nagyon bevált nálunk is ez a füstölési eljárás. Köszönjük a tippet!
    Illetve érdeklődni szeretnék, hogy a Két tűz között című műsor alatt milyen zenét lehet hallani?

Szóljon hozzá