Hozzávalók

4 fő
250gr minőségi étcsokoládé
250gr vaj
5 db tojás
110gr nyírfa porcukor
 tejföl v. mascarpone
 friss gyümölcs díszítésnek
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Epertorta - Csököly

    A túrót egy nagyobb tálban összetörjük. Egy kisebb edényben a margarint a porcukorral, a tojások sárgájával és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A...

    tovább
  • Csokoládés mousse gyümölcsmártással – Kiss Gábor 2003-as Merumához

    Vízgőz felett elkeverjük a tojások sárgáját a kristálycukorral. Gyorsan dolgozzunk, nehogy a tojás megkössön. Hozzáadjuk a felkockázott csokoládét, majd mikor...

    tovább
  • Csoki torta

    A tojásokat kettéválasztjuk, külön a sárgáját és a fehérjét. A 175 gramm cukorból 75 grammot összekeverünk a tojásnak a sárgájával. A 225 gramm csokoládét és a...

    tovább

Francia csokoládétorta

  • francia_csokoladetorta_ft

Az 5 db egész tojást robotgéppel felhabosítjuk, közben a vajat, a minőségi étcsokoládét, és a nyírfa porcukrot vízgőz fölött felolvasztjuk, majd a tojáshabbal simára keverjük. Az egészet sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, aminek alját alufóliába csomagoljuk, és egy ujjnyi vastagon vízzel telt serpenyőbe állítjuk. 180 fokon, 30 percen át sütjük. Amikor kihűlt tejföllel, vagy mascarpone-val, és friss gyümölcs szeletekkel tálaljuk.

Szóljon hozzá