Hozzávalók

4 személyre
1 fej brokkoli
1 fej vöröshagyma
1/4póréhagyma
1 db közepes burgonya
1 liter zöldség alaplé
15 dkg ricotta
6 dkg parmezán
1 db tojás
 
 őrölt bors
 szerecsendió
 olívaolaj
 étolaj
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Csirke borban főzve

    10 dkg apróra vágott füstölt szalonnát zsírjára pirítunk. 2 csirkecombot és egy mellet sózunk, borsozunk, lisztezzük, majd néhány percre a szalonna mellé...

    tovább
  • Hamis túróslepény

    25 dkg lisztből, 10 dkg cukorból, 10 dkg vajból, 2 tojás sárgájából, 1 csomag sütőporból, 1 dl tejfölből tésztát gyúrunk, kinyújtjuk, majd egy kivajazott,...

    tovább
  • Bolognai spaghetti

    5 dkg apró kockára vágott füstölt szalonnát kevés olívaolajon zsírjára pirítunk, ráteszünk 1 fej finomra vágott vöröshagymát, 1 szál reszelt sárgarépát és egy...

    tovább

Fokhagymás brokkolipüré leves, ricottagaluskával

  • fokhagymas_brokkolipure_leves_ricottagaluskaval

1 fej brokkolit rózsáira szedünk, a negyedét sós vízben leforrázzuk, majd lehűtjük, a maradékot feldaraboljuk. 

1 fej szeletelt vöröshagymát, egy negyed póréhagymát és egy burgonyát étolaj és olívaolaj keverékén lepirítunk. Hozzáadjuk a darabolt brokkolit, sózzuk, borsozzuk, majd felengedjük 1 l zöldség alaplével és puhára főzzük. 1 tojást és 6 dkg reszelt parmezánt összekeverünk 15 dkg ricottával, szerecsendióval fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk. 

A levest alaposan leturmixoljuk, felforraljuk, majd 2 kiskanál segítségével beleszaggatjuk a galuskákat. A brokkolirózsákkal tálaljuk.

Szóljon hozzá