Hozzávalók

4 személyre
1 fej brokkoli
1 fej vöröshagyma
1/4póréhagyma
1 db közepes burgonya
1 liter zöldség alaplé
15 dkg ricotta
6 dkg parmezán
1 db tojás
 
 őrölt bors
 szerecsendió
 olívaolaj
 étolaj
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Eperkrémleves túrógombóccal

    20 dkg túrót 3 dkg búzadarával és egy tojással összekeverünk, majd 10-15 percet pihenni hagyjuk. Egy rúd fahéjjal, néhány szem szegfűborssal, szegfűszeggel,...

    tovább
  • Zöldséges báránycsülök

    4 báránycsülkököt alaposan bedörzsölünk sóval, borssal, őrölt köménnyel. 2 sárgarépát, fél zellert, 2 petrezselyemgyökeret, 1 tv paprikát, 1 fej vöröshagymával...

    tovább
  • Egészben sült pulyka

    Egy nagy fazekat töltsük fel 2/3-á ig hideg vízzel. 2 fej vöröshagymát, egy darab gyömbért, egy narancsot daraboljuk bele, nyomjuk bele a levét. Szórjuk bele...

    tovább

Fokhagymás brokkolipüré leves, ricottagaluskával

  • fokhagymas_brokkolipure_leves_ricottagaluskaval

1 fej brokkolit rózsáira szedünk, a negyedét sós vízben leforrázzuk, majd lehűtjük, a maradékot feldaraboljuk. 

1 fej szeletelt vöröshagymát, egy negyed póréhagymát és egy burgonyát étolaj és olívaolaj keverékén lepirítunk. Hozzáadjuk a darabolt brokkolit, sózzuk, borsozzuk, majd felengedjük 1 l zöldség alaplével és puhára főzzük. 1 tojást és 6 dkg reszelt parmezánt összekeverünk 15 dkg ricottával, szerecsendióval fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk. 

A levest alaposan leturmixoljuk, felforraljuk, majd 2 kiskanál segítségével beleszaggatjuk a galuskákat. A brokkolirózsákkal tálaljuk.

  • Geráth Amália

    2018. 02. 24., 15:53:11

    Tisztelt Szakács úr!

    A levest már kétszer megfőztem, ízletes lett. Sajnos a ricotta galuska nem sikerült. Forrásban lévő levesbe szaggattam, de szétesett. Mit tegyek vele, hogy ez ne forduljon elő.
    Várom válaszát.
    Üdvözlettel: Geráth Amália

  • Geráth Amália

    2018. 02. 24., 15:52:27

    Tisztelt Szakács úr!

    A levest már kétszer megfőztem, ízletes lett. Sajnos a ricotta galuska nem sikerült. Forrásban lévő levesbe szaggattam, de szétesett. Mit tegyek vele, hogy ez ne forduljon elő.
    Várom válaszát.
    Üdvözlettel: Geráth Amália

Szóljon hozzá