Hozzávalók

4-6 személyre
50 dkg liszt
2 dkg élesztő
2,5 dl víz
0,5 dl tej
3-4 fej fokhagyma
1cs friss rozmaring
1cs friss petrezselyem
1cs friss bazsalikom
25 dkg jó minőségű konzerv paradicsom
 extra szűz olívaolaj
 olaj
 
 bors
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Bolognai spaghetti

    5 dkg apró kockára vágott füstölt szalonnát kevés olívaolajon zsírjára pirítunk, ráteszünk 1 fej finomra vágott vöröshagymát, 1 szál reszelt sárgarépát és egy...

    tovább
  • Lakodalmas húsgombóc

    Fél kiló tyúkhúst megfőzünk, majd a megfőtt húst ledaráljuk, összekeverjük 1 tojással, 1 bögre főtt rizzsel, petrezselyemmel, 1 fej apróra vágott hagymával....

    tovább
  • Sült libamell édesburgonyapürével

    30 dkg édesburgonyát kockára vágunk, megfőzünk. Egy teáskanál zöldborsot összetörünk, száraz serpenyőben megpirítjuk. Ráteszünk 5 dkg vajat, majd az...

    tovább

Focaccia paradicsomkrémmel

  • focaccia_paradicsomkremmel

2 dkg élesztőt kevés cukorral fél dl tejben felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a fél kiló liszttel, 2, 5 dl vízzel, kevés olívaolajjal. A tésztát sózzuk, és kelesztjük 10-15 percig. 3-4 fej fokhagyma gerezdjeit megpucoljuk, a felforrósított olajak keverékében hirtelen megsütjük, majd a tűzről lehúzva beleszórjuk a vágott rozmaringot és petrezselymet. A tésztát kinyújtjuk, a kívánt nagyságú darabokra vágjuk, és ismét hagyjuk pihenni.  

25 dkg paradicsomot sóval, borssal, friss bazsalikommal, kevés olívaolajjal alaposan pépesítjük.

A kelt tésztadarabokba ujjainkkal apró mélyedéseket nyomkodunk, megkenjük víz, olívaolaj és só keverékével, majd 200 fokos sütőben kb 10 perc alatt pirosra sütjük. Fokhagymadarabokat, és paradicsommasszát tehetünk rá.

Szóljon hozzá