Hozzávalók

4 fő
60 dkg békacomb
3paradicsom
3 gerezd fokhagyma
1+ fél dl olívaolaj
1bagett
8 dkg kéksajt
0,4 dl konyak
1 csokor petrezselyem
 só, bors
  • 15-30 perc
  • Közepes
  • Drága
  • Alacsony

Hasonló receptek

Flambírozott békacombok kéksajtos pirítóssal és paradicsommal

  • flambirozott_bekacombok_keksajtos_piritossal_rd

A paradicsomokat vastag karikákra vágjuk. Fél deci olívaolajon megpirítjuk a vékonyra szeletelt fokhagymagerezdeket, majd erre helyezzük a paradicsomszeleteket (vigyázat, ha az olaj forró, akkor spriccelni fog!).  A bagettet felszeleteljük (fejenként 1­2 szelettel számoljunk), a szeleteken egyenletesen elosztjuk a sajtot, majd 220 fokosra előmelegített sütőben 5 perc alatt megsütjük.

Egy serpenyőben felhevítjük a maradék olajat, majd megpirítjuk benne a békacombot. Ezalatt egy kis edényben felmelegítjük a konyakot, majd leöntjük vele a combokat, végül óvatosan begyújtjuk: hagyjuk, hogy az alkohol elpárologjon és karamellizálódjon a cukor. Végül apróra vágott petrezselymet adunk hozzá, ezzel jól átforgatjuk. Tálalásnál a békacombokat a kéksajtos pirítóssal és néhány szelet fokhagymás paradicsommal kínáljuk.

Szóljon hozzá