Hozzávalók

2 személyre
2darab baramundi halfilé
10 dkg keményítő
1teáskanál mustár
10 dkg liszt
2darab tojás fehérje
2darab tojás sárgája
1 csomag sütőpor
0.5 liter sör
1 liter étolaj a sütéshez
2 dl étolaj
1darab citrom
1 szál friss tárkony vagy lestyán
1 csomag mirelite elősütött, nagy darabokra vágott krumpli
 
  • 30-60 perc
  • Nehéz
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Blini vörös kaviárral

    Az élesztőt egy csipetnyi cukorral kevés tejben felfuttatjuk. A lisztet összedolgozzuk a tojásokkal, a tejjel, olvasztott vajjal, kevés sóval, valamint a...

    tovább
  • Citromos sült tintahal

    Jól megmossuk a tintahalakat, és karikákra szeleteljük.  Sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk Egy lábosban felmelegítjük a napraforgó olajat, és beledobjuk...

    tovább
  • Avokádós pisztrángfilé

    A halakat kifilézzük, a filéket besózzuk és 70-80 fokos sütőben 10 perc alatt bő olajban megsütjük. Tejszínhabot verünk, majonézt, egy citromcikk levét, egy...

    tovább

Fish and chips

  • fish_and_chips_sztarsef

A sörtészta elkészítéséhez egy keverőtálban összekeverjük a keményítőt, a lisztet, a sütőport, a sót, a tojásfehérjét, majd apránként hozzáadagoljuk a sört.
A felcsíkozott halat sózzuk, majd belemártjuk a masszába. Lecsurgatjuk, felhevített serpenyőben ropogósra sütjük.
Közben elkészítjük a majonézt. A tojások sárgájához hozzáadjuk a mustárt, majd vékony sugárban, folyamatos keverés mellett az olajat. Ezután hozzáadjuk a tejfölt, a tárkonyt és a citromlevet, majd összekeverjük. A halat sült burgonyával és a tárkonyos majonézzel tálaljuk.

Szóljon hozzá