Hozzávalók

2 személyre
40 dkg tőkehalfilé
2 dl natúr joghurt
2 dkg friss gyömbér
1 db narancs
 pár levél Lollo Rosso
 pár levél Radicchio
3-4 levél római saláta
1 db kápia paprika
1 dl fehérbor
 olívaolaj
 barnacukor
 babérlevél
 
 bors
  • 5-15 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Darált sertéshússal töltött tök

    A tököt kacsnál megvágjuk, majd a belsejét eltávolítjuk. A töltelékhez 25 dkg darált sertéshúst összekeverünk 2 db tojással, 1 csomag apróra vágott kaporral és...

    tovább
  • Csirke borban főzve

    10 dkg apróra vágott füstölt szalonnát zsírjára pirítunk. 2 csirkecombot és egy mellet sózunk, borsozunk, lisztezzük, majd néhány percre a szalonna mellé...

    tovább
  • Hamis gulyásleves

    5 dkg, apró kockára vágott szalonnát zsírjára pirítunk, majd 1 fej, finomra vágott vöröshagymát pirítunk hozzá. Megszórjuk fűszerpaprikával és felöntjük...

    tovább

Fehérborban párolt tőkehal friss salátával, gyömbéres narancsos joghurttal

  • feherborban_parolt_tokehal_friss_salataval_gyomberes_narancsos_joghurttal

1 dl fehérbort összeforralunk ugyanennyi vízzel és 2-3 babérlevéllel. 40 dkg tőkehalfilét sózunk, borsozunk, néhány perc alatt megpároljuk a borban.

Az öntethez összekeverünk 2 dkg reszelt gyömbért, 1 narancs reszelt héját és levét, 1 teáskanál barnacukrot, sózzuk, borsozzuk, 3-4 evőkanál olívaolajat és 2 dl joghurtot adunk hozzá. 

Lollo rosso, radicchio és római saláta leveleket tányérra halmozunk. Egy fél kápiaparikát felszeletelünk, majd a salátalevelekre szórjuk, leöntjük az öntettel, majd ráhelyezzük a halszeleteket.

Szóljon hozzá