Hozzávalók

2 személyre
40 dkg tőkehalfilé
2 dl natúr joghurt
2 dkg friss gyömbér
1 db narancs
 pár levél Lollo Rosso
 pár levél Radicchio
3-4 levél római saláta
1 db kápia paprika
1 dl fehérbor
 olívaolaj
 barnacukor
 babérlevél
 
 bors
  • 5-15 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Hamburger zsömle, barbecue szósz, savanyusag, kigyouborkaval

    A bbq mártáshoz olajban 1 fej, finomra vágott vöröshagymát és 2 gerezd fokhagymát lepirítunk, hozzáadunk 10 dkg paradicsompürét és 10 dkg konzerv paradicsomot....

    tovább
  • Csicseriborsó saláta

    1 narancs héját levágjuk, majd kivágunk belőle néhány gerezdet, a maradék levét egy tálba facsarjuk. Hozzáadunk 1 ek mézet, kevés citromlevet, őrölt fahéjat,...

    tovább
  • Stíriai metélt

    50 dkg túróból 15 dkg liszttel, 3 db tojással, csipet sóval tésztát gyúrunk, majd hasábokra vágva kifőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük. 3 db tojás sárgáját 10...

    tovább

Fehérborban párolt tőkehal friss salátával, gyömbéres narancsos joghurttal

  • feherborban_parolt_tokehal_friss_salataval_gyomberes_narancsos_joghurttal

1 dl fehérbort összeforralunk ugyanennyi vízzel és 2-3 babérlevéllel. 40 dkg tőkehalfilét sózunk, borsozunk, néhány perc alatt megpároljuk a borban.

Az öntethez összekeverünk 2 dkg reszelt gyömbért, 1 narancs reszelt héját és levét, 1 teáskanál barnacukrot, sózzuk, borsozzuk, 3-4 evőkanál olívaolajat és 2 dl joghurtot adunk hozzá. 

Lollo rosso, radicchio és római saláta leveleket tányérra halmozunk. Egy fél kápiaparikát felszeletelünk, majd a salátalevelekre szórjuk, leöntjük az öntettel, majd ráhelyezzük a halszeleteket.

Szóljon hozzá