Hozzávalók

3-4 fő
50 dkg liszt
csipet
10 dkg cukor
1kocka élesztő
1,4 ml tej
4tojás
4 kk vaníliás cukor
24 dkg puha vaj
2 l olaj a sütéshez
 friss gyümölcsök
 cukor, fahéj
20 dkg csokoládé
1 dl tejszín
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Fánknyárs

  • fanknyars

A tejben felfuttatjuk az élesztőt egy kis cukorral, majd a liszttel, tojással és maradék cukorral ledagasztjuk és amikor kezd összeállni, hozzáadjuk a vajat. A tésztát kelni hagyjuk, majd kinyújtjuk, kiszaggatjuk és 15-2o percet kelni hagyjuk. Bő olajban kisütjük. A korábban kisütött fánkok közepéről kiszaggatott kis golyókat is kisütjük olajban. Friss gyümölcsökkel nyársra húzzuk. Olvasztott csokiba vagy fahéjas kristálycukorba forgatjuk, mártjuk a golyókat.


Szóljon hozzá