Hozzávalók

4 személyre
30 dkg darált borjúhús
0,5 l paradicsomszósz
10 dkg reszelt trappista sajt
 durum penne
4-5 evőkanál szölőmagolaj
fél fej vöröshagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma
3 szál lestyán
1mokkáskanál őrölt fahéj
1 egész fahéj
1mokkáskanál törött bors
1teáskanál só
 bors
1teáskanál só (a tészta főzővizéhez)
 
  • 15-30 perc
  • Könnyű
  • Drága
  • Magas

Hasonló receptek

  • Sörtésztában sült mángoldlevél

    A tojásból, a lisztből, a sörből és a sóból, borsból, sűrűn folyós tésztát keverünk. Ezt követően megmártjuk benne a mángold leveleket, majd forró, bő...

    tovább
  • Áfonyás húsgolyó

    25 dkg kukoricadarát annyi sós vízben megfőzünk, amennyi éppen ellepi, majd főzés közben fokozatosan annyi vizet öntünk hozzá,...

    tovább

Fahéjas paradicsomos penne

  • fahejas_paradicsomos_penne

A tésztát sós, lobogó vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A vöröshagymát finomra vágjuk és forró serpenyőben szőlőmagolajon pirítani kezdjük. Hozzáadjuk a fahéjat, valamint egy fej zúzott fokhagymát. Beletesszük a darált borjúhúst, felöntjük  paradicsomszósszal, megsózzuk, megborsozzuk, és a végén kerül rá az apróra vágott lestyán. Az egészet pár perc alatt összerottyantjuk, ráöntjük az előre megfőzött durumtésztára, összekeverjük a szósszal, és reszelt sajttal megszórva tálaljuk.


Szóljon hozzá