Hozzávalók

3-4 fő
3 db padlizsán
3 dl sűrített paradicsom
10 dkg bacon
25 dkg duplán darált sertéshús
2 db tojás
1 fej vöröshagyma
5 dkg parmezán
 
 őrölt bors
 bazsalikom
 olívaolaj
25 dkg friss spenót
4 dkg fenyőmag
10 dkg mazsola
kevés worchestershire szósz
kevés szójaszósz
  • 60-120 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

Friss pirított spenót mazsolával, fenyőmaggal, darált húsos padlizsántekerccsel

  • Friss_piritott_spenot

A pirított vöröshagymára tesszük a darált sertéshúst. Sózzuk, borssal és bazsalikommal fűszerezzük. Félretesszük kicsit hűlni, majd összedolgozzuk a felvert tojásokkal. A vékony szeletekre vágott padlizsánt lesózzuk, hagyjuk állni. Mindegyik szeletre
egy bacon csíkot teszünk, amit megkenünk a darált hússal. Feltekerjük, sütőtepsibe tesszük, leöntjük a sűrített paradicsommal és parmezánnal szórva forró sütőben megsütjük.
A fenyőmagot szárazon egy serpenyőben megpirítjuk. Hozzáadjuk a mazsolát és egybeforgatjuk a friss spenóttal. Worchestershire szósszal és szójaszósszal ízesítjük.

Szóljon hozzá