Hozzávalók

4 fő
0,5 kg spenót
0,2 kg fetasajt
1cs friss oregánó
0,06 kg fenyőmag
0,03 kg vaj
4 db pita
1 gerezd fokhagyma
1 ek vörösbor ecet
2 ek sumac (bogyósgyümölcs por)
0,1 l olívaolaj
 só, bors
 
  • 15-30 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Káposztasaláta bazsalikomos majonézzel

    Majonézt készítünk: A tojást kettéválasztjuk, és a tojássárgájához hozzáadunk 1 kiskanál mustárt. Gyors keverés mellett az olívalolajat vékony sugárba...

    tovább
  • Ínyenc céklasaláta

    A kész céklasalátát leszűrjük, és csíkokra vágjuk. Hozzáadjuk az aprított almát, és a szilvát. A majonézt kikeverjük tejföllel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát,...

    tovább

Fetás-fenyőmagos spenót saláta

  • Fetas_fenyomagos_spenot_salata

Pitadarabokat vajban pirítunk. Sumac keverékkel vörösborecetes fokhagymás vinegrettet készítünk. A friss spenótleveleket a mártással, kockára vágott fetasajttal, pirított fenyőmaggal tálaljuk.

Szóljon hozzá