Hozzávalók

3-4 fő
 Aranygaluska tészta másik fele
  • 2 óra felett
  • Közepes
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Ferdinánd kalács

  • Ferdinand_kalacs

A Ferdinánd-kalácshoz az Aranygaluska tészta másik felét szögletesre, ujjnyi vastagra kinyújtjuk, majd 20 deka vajat és 20 deka porcukrot kikeverünk 1 csomag vaniliás cukorral, és a tésztát lekenjük vele. Feltekerjük, majd 4 centiméteres darabokra vágjuk, majd kivajazott, zsírozott lábasba rakjuk a szeleteket, majd a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztákat először  200 fokon 20 percig, majd 150 fokon 25 percen keresztül  a sütőben készre sütjük.

Szóljon hozzá