Hozzávalók

3-4 fő
10 dkg zsíros tejpor
8 dkg fehér csokoládé
5 dkg mandulaliszt (vagy finomra darált mandula)
4 ek vaj
2 ek kukoricakeményítő
2 ek cukor
1/2 tk
  • 15-30 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább

Fehér csokis tejmorzsa

  • Feher_csokis_tejmorzsa

Villával vagy kézzel morzsás állagúra dolgozzuk a tejport, mandulalisztet, kukoricakeményítőt, sót, cukrot és a feldarabolt vajat. A morzsát szétterítjük egy sütőpapírral bélelt tepsin és 120 fokra előmelegített sütőben 20 percig ropogósra sütjük. Egy tálban összeforgatjuk a morzsát és a vízgőz felett felolvasztott fehércsokit, majd az egészet hagyjuk kihűlni. Hűtőszekrényben 1 hétig légmentesen elzárva tárolhatjuk.

Szóljon hozzá